Breaking news

Scaunul directorial cu masaj – cel mai bun prieten al celor care lucrează multe ore la birou

Scaunul directorial cu masaj este considerat de multă lume drept un obiect de mobilier simandicos, care ocupă mult spațiu și care este potrivit doar birourilor realizate în stil Ludovic, din lemn de mahon natural, în care lucrează oameni care câștigă lunar sume formate din 6 cifre.

Nimic mai neadevărat. De fapt, scaunul directorial cu masaj este un must have pentru oricine lucrează așezat mai mult de 1-2 ore pe zi. Sănătatea spatelui tău este la fel de importantă ca a celui care lucrează din biroul de mahon, nu? Chiar dacă tu lucrezi în biroul obișnuit al unei companii sau chiar acasă.

În plus, un scaun de birou calitativ cu funcție de masaj nici nu este așa scump – poți găsi la Edepo.ro modele premium ce costă aproximativ 200 Euro (reduse de la 400-500 Euro). Aceasta este o sumă mică și deloc simandicoasă, având în vedere că un astfel de scaun te scutește pe termen foarte lung de dureri de spate și încheieturi, ședințe de kinetoterapie ori masaj și multe drumuri la medici.

Ne-am propus să îți expunem în acest articol motivele pentru care scaunul directorial cu masaj este cel mai bun prieten al celor care lucrează multe ore la birou. Citește în continuare!

Beneficii ale folosirii unui scaun directorial cu masaj

Beneficiile scaunelor de birou cu masaj expuse mai jos sunt dovedite prin studii medicale efectuate în România și în alte țări. Citindu-le, vei observa că acest tip de scaune nu sunt nicidecum un obiect de mobilier de lux, ci sunt de fapt esențiale pentru oricine lucrează la birou, acasă sau în cadrul unei companii.

1. Scaunele de birou cu masaj reduc tensiunea musculară, stresul, dar și anxietatea.

Există un cerc vicios care se formează în viața celor care lucrează 8-10 ore așezați pe un scaun de birou. Întâi, apare tensiunea musculară de la poziția incorect susținută de un scaun prost. Acest disconfort muscular duce la nevoia de pauze dese, care diminuează productivitatea și capacitatea de concentrare. Faptul că nu termină de lucrat la timp tot ce trebuie îi conduce pe acești oameni la stres, iar stresul în formă continuată declanșează anxietate.

Așadar, un scaun de birou necalitativ te trece prin toate etapele fără ca măcar să îți dai seama: tensiune, stres, anxietate.

În schimb, un scaun de birou directorial cu funcție de masaj reversează întregul proces: vei fi relaxat muscular, deci vei avea productivitate mai mare, nu vei mai fi stresat și nu vei declanșa episoade de anxietate.

De aceea, un scaun directorial cu masaj cu adevărat calitativ, precum modelul ® BLK Office V2 Premium Relax,  este o necesitate, nu un moft.

2. Scaunul directorial cu masaj îți îmbunătățește circulația sângelui.

Funcția de masaj a acestor scaune oferă aceleași beneficii ca și masajul manual. De exemplu, poți alege intensitatea vibrației, dar și modul efectiv în care să primești masaj: prin frământare, roluire, apăsare sau prindere. Exact aceleași tehnici de masaj sunt folosite și în saloanele profesionale, însă tu te poți bucura oricând de acest serviciu, chiar în timp ce lucrezi.

Programele de masaj ale unui astfel de scaun de birou cu masaj sunt gândite pentru a stimula puncte-cheie din corpul tău, astfel încât să fie îmbunătățită circulația sângelui.

3. Masajul unui astfel de scaun de birou îți îmbunătățește sistemul imunitar.

Circulația sângelui fiind îmbunătățită prin masaj, elimini mult mai rapid toxinele din corp. De asemenea, sunt eliberate endorfine – substanțele benefice secretate de creier atunci când te relaxezi și te bucuri de momentele de masaj de peste zi.

Un masaj de 45 de minute pe zi cu un scaun directorial cu masaj crește și numărul limfocitelor din corp. Toate aceste beneficii combinate duc la o îmbunătățire vizibilă a sistemului tău imunitar.

4. Scaunul de birou cu funcție de masaj reglează presiunea arterială.

Atunci când ești relaxat și simți cum masajul îți creează confort fizic și emoțional, ai o stare de bine – chiar și dacă ești în mijlocul unei zile de lucru. Această stare de bine elimină stresul, iar în schimb organismul tău răspunde cu o presiune arterială scăzută.

5. Un scaun de birou cu masaj te ajută să îți reglezi somnul.

Probabil te întrebi ce legătură are scaunul pe care stai așezat ziua cu somnul din patul tău noaptea. Ei bine, are.

Un scaun de birou simplu îți creează peste zi oboseală în mușchi. Când ajungi seara în pat, corpul tău nu are cum să fie relaxat, ci va fi în tensiune, din cauza mușchilor contractați. Din acest motiv, vei adormi greu sau vei dormi prost, iar dimineața te vei trezi la fel de obosit. Te așteaptă o nouă zi, pe același scaun, cu același somn neodihnitor și tot așa.

În schimb, un scaun directorial îți oferă o poziție perfectă ca să lucrezi la birou fără să obosești. Funcția de masaj îți permite să te bucuri de programele cu vibrații și să obții relaxare oricând dorești. De aceea, vei ajunge seara în pat relaxat și bine-dispus. Te vei odihni bine, iar a doua zi te vei trezi zâmbitor, pregătit cu adevărat pentru o nouă zi de lucru.

6. Scaunul directorial cu masaj te ține departe de depresie.

Știm că depresia este boala acestui secol, însă nu întotdeauna conștientizăm că poziția de la birou ne împinge spre ea. Da, ai citit bine. Chiar poți deveni depresiv fără să îți dai seama din cauza scaunului de birou pe care îl folosești.

Să lucrezi zi de zi cu disconfort în mușchi și în coloană, să ai dureri repetate de cap din cauza lipsei de susținere cervicală a scaunului, să nu fii productiv din cauză că nu te simți bine fizic – toate acestea te conduc spre nemulțumire și depresie.

Nici măcar nu ai nevoie de mai mult de 15 minute de masaj pe zi oferite de un scaun directorial cu masaj. Aceste minute de relaxare te ajută să ai mai multe endorfine, plus un nivel crescut de serotonină și dopamină. Toate acestea te vor ajuta să ții depresia deoparte, în timp ce vei beneficia și de o poziție corectă la birou, susținută de acest scaun calitativ.

Scaunul de birou cu masaj: merită sau nu?

Așadar, un scaun de birou cu masaj nu este un moft. Este o necesitate pentru oricine are un job static, la birou. Întrebarea corectă nu este dacă merită sau nu să cumperi un astfel de scaun, ci „Cât de repede poți să îl cumperi, ca să te bucuri de sănătate pe termen lung?”

Nu întâmplător, tot mai multe companii multinaționale cumpără pentru angajații lor astfel de scaune cu masaj. Având sute sau mii de angajați, în mod cert aceste companii depun un oarecare efort financiar, însă aleg să facă acest lucru deoarece ele știu cel mai bine că un angajat relaxat și destresat este un angajat fericit pe termen lung și mult mai productiv.

De aceea, te încurajăm să te gândești la acest lucru și, dacă nu ai deja un scaun directorial cu masaj, să îți alegi preferatul de la Edepo și să te bucuri de o viață cu adevărat calitativă, în timpul programului de lucru, dar și după, fără dureri și disconfort!

>