Breaking news

Scaune de bucătărie pe care le adori: 5 reguli pentru a le alege

Scaunele de bucătărie sunt o parte esențială a oricărui loc de luat masa, deoarece oferă atât confort, cât și stil. În foarte multe locuințe, masa din bucătărie reprezintă spațiul de reconectare cu familia sau de discuții cu prietenii la o cafea. Dacă în trecut, bucătăria era privită strict ca un loc funcțional, în prezent a devenit un centru de interes, mai ales dacă vorbim de spații open space.

 

Scaunele sunt adesea unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observă atunci când intră într-o bucătărie. Și cu un motiv întemeiat – dau tonul spațiului și pot avea un impact mare asupra aspectului general al camerei. Dar, cu atât de multe opțiuni diferite disponibile, poate fi dificil să alegi acele scaune de bucătărie potrivite pentru casa ta. Iată cele mai bune sfaturi de la specialiștii kalenda.ro despre cum să alegi scaunele potrivite pentru o bucătărie pe care o să o adori:

1. Scaune de bucătărie potrivite cu masa

 

Înainte de a alege scaunele pentru bucătărie, cel mai probabil ai achiziționat masa. În cazul în care alegi un set de masă și scaune, lucrurile se simplifică, dar dacă vrei să creezi un efect modern mix & match, atunci scaunele de bucătărie trebuie să fie compatibile cu dimensiunea mesei.

 

Înălțimea scaunelor trebuie să se potrivească cu cea a mesei. De exemplu, în cazul unei mese clasice, alege scaune de bucătărie cu o înălțime de 60-66 de centimetri. Pentru insula de bucătărie, folosită ca spațiu de luat masa, scaunele pot avea o înălțime de până la 90 de centimetri.

 

De asemenea, ia în calcul ca între șezutul scaunului și marginea mesei să fie un spațiu liber cuprins între 20-30 cm, astfel încât să existe libertate de mișcare. Dacă scaunul este prea înalt, genunchii ți se vor lovi de tăblia mesei, iar la unul prea scund te vei simți inconfortabil.

 

Un alt lucru de reținut este cât spațiu vor ocupa noile scaune de bucătărie în jurul mesei. Dacă ai o masă mai mică, o idee ar fi să alegi scaune fără brațe, astfel încât cei care o folosesc să aibă suficient spațiu pentru a se deplasa. Cu toate acestea, dacă ai o masă mai mare, ia în considerare scaunele cu brațe, astfel încât oaspeții să aibă unde să-și sprijine coatele în timp ce mănâncă.

2. Scaune de bucătărie în acord cu stilul de design interior

 

Dincolo de dimensiune, nu putem trece cu vederea peste latura estetică. Astfel, alegerea unor scaune bucătărie care să completeze mobila şi să adauge un strop de stil e o treabă destul de delicată. Pentru a completa decorul din bucătărie, alege articole de mobilier care au o caracteristică de design comună.

 

Designul bucătăriei și stilul în care e mobilată influențează și modelul de scaune de bucătărie ce pot fi folosite în acest spațiu. De exemplu, un set de scaune bucătărie din metal nu se potrivește într-o bucătărie clasică, elegantă, însă se va potrivi perfect într-o bucătărie în stil industrial.

 

Într-o bucătărie rustică, cele mai potrivite modele sunt scaunele din lemn sau ratan, în timp ce în una contemporană nu vei da greș cu niște scaune de bucătărie din plastic. Într-o bucătărie clasică, elegantă, se vor încadra de minune scaunele din piele sau din material textil.

 

3. Scaune de bucătărie versatile

 

În casele și apartamentele moderne, cu livingul și bucătăria tip open space, cele mai multe persoane folosesc zona de luat masa pentru mai multe activități. Pentru a te asigura că alegi scaunul potrivit pentru spațiul tău, ia în considerare cerințele de zi cu zi ale familiei tale.

 

Răspunsul la următoarele întrebări te va ajuta să alegi scaunele de bucătărie potrivite nevoilor tale.

 

  • Aveți copii care folosesc frecvent masa din bucătărie pentru a-și finaliza temele?
  • Găzduiești petreceri în care oaspeții tăi zăbovesc mult în bucătărie după ce masa s-a terminat?
  • Obișnuiești să gătești împreună cu copiii sau aveți animale de companie care au acces peste to în casă?

 

Scaunele de bucătărie ar trebui să fie suficient de confortabile pentru a sta perioade lungi de timp, așa că luați în considerare și acest aspect.

 

  1. Scaune de bucătărie ușor de întreținut

 

Scaunele de bucătărie sunt foarte folosite, așa că trebuie să poată rezista la uzura obișnuită. Caută scaune care sunt fabricate din materiale durabile, cum ar fi lemnul, plasticul sau metalul, și care au suprafețe ușor de curățat.

 

Scaunele din lemn sunt o alegere clasică care introduc senzația de căldură și frumusețe naturală spațiului. Dar au nevoie de lustruire regulată pentru a le menține cât mai bine.

Scaunele din piele, pe de altă parte, poartă un sentiment de formalitate și eleganță. Dar necesită ceva mai multă întreținere decât scaunele din lemn – mai ales dacă ai animale de companie sau copii mici. Scaunele din plastic sunt cel mai ușor de întreținut, chiar dacă nu sunt la fel de confortabile ca acelea din piele, pot fi decorate cu pernuțe moi și confortabile.

 

Până la urmă, este important să alegi materialul care se potrivește atât preferințelor tale, designului interior, cât și stilului tău de viață.

5. Scaune de bucătărie ușor de mutat sau depozitat

 

Ai nevoie de scaune de bucătărie care să poată fi mutate cu ușurință pentru a găzdui invitați mulți? Unele scaune de bucătărie sunt grele și greu de mutat, ceea ce poate face organizarea unei petreceri o bătaie de cap.

 

Dacă însă petrecerile sunt o parte importantă din viață, alege opțiuni de scaune de bucătărie suficient de ușoare pentru a le deplasa și muta rapid în diverse locuri. Unele materiale mai ușoare includ răchită, ratan, polipropilenă și anumite tipuri de lemn. De asemenea, dacă nu dispui de un spațiu foarte generos, ia în considerare scaune de bucătărie care pot fi stivuite atunci când nu sunt folosite.

 

Acum că ai citit sfaturile noastre, sperăm că ți-ai făcut o idee despre ceea ce dorești pentru bucătăria ta astfel încât să creezi aspectul perfect. Fă-ți timp să iei în considerare masa din bucătărie, spațiul în sine și nevoile familiei tale.

 

Kalenda.ro are o gamă variată de scaune de bucătărie. Verifică site-ul și alege-ți favoritele!

>