Breaking news

Scandalul sexual de la Poliția Balș ia amploare. Șefii IJP Olt acuzați de șantaj și viol

Poliţista Melania Renghea, care și-a înjunghiat șeful din Balş, susține că acesta a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el dar și cu șefii IJP Olt și cu un prim-procuror.

melania rengheaScandalul sexual de la Poliția Balș ia amploare și cuprinde întreg Inspectoratul Județului Olt.

Noi detalii ies la iveală despre ceea ce se întâmplă la Poliția Balș, ca urmare a plângerii făcute de Melania Rengha la DIICOT Craiova.

Plângerea a fost depusă de agenta de poliție pe 24 decembrie, iar trei zile mai târziu și-a înjunghiat șeful, pe comisarul Gheorghe Barbu.

În plângerea depusă de femeie, pentru viol şi şantaj, sunt menţionate numele şefului Poliţiei Balş, Ion Şotea, al şefului Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu şi al prim-procurorului Laurenţiu Turcin de la Parchetul de la lângă Judecătoria Balş, la care Barbu ar fi dus-o pe poliţistă pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei.

În acest caz DIICOT şi-a declinat competenţa către Parchetul Curţii de Apel Craiova. Între timp, Parchetul Tribunalului Olt a fost deschis un dosar penal pe numele Melaniei Renghea, pentru tentativă de omor.

Agentul Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital, miercuri după-amiază, după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Secţiei de Poliţie Balş a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen şi la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani.

Femeia a lucrat în cadrul Secţiei Balş, comuna Bobiceşti, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat şi obţinut mutarea la Secţia de Poliţie din localitatea olteană Brâncoveni.

Poliţista afirmă într-o scrisoare pe care i-a dictat-o soţului său de pe patul de spital şi care a fost dată publicităţii vineri că Gheorghe Barbu ar fi oferit-o drept favor sexual unui procuror şi altor trei poliţişti şi că nu crede că acesta este la prima faptă de acest gen, făcând apel la eventuale victime să o ajute.

În 10 decembrie, MAI a anunţat că şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Ion Voicu, cei doi adjuncţii ai acestuia, şeful Poliţiei oraşului Balş şi alţi opt poliţişti cu funcţii de conducere sunt cercetaţi disciplinar în urma unui control care a avut loc la solicitarea ministrului Administraţiei şi Internelor.

Cei 12 sunt cercetaţi pentru management defectuos şi lipsă de reacţie în combaterea infracţionalităţii stradale, în urma unui denunţ formulat de un poliţist şi a unei anchete jurnalistice difuzate de Antena 3.