Breaking news

Scandalul de la Romatsa dintre sindicate și conducere, aproape de final. 12 din 14 revendicări, rezolvate

loading...

Scandalul de la Romatsa provocat de sindicaliști din cauza nemulțumirilor privind managementul instituției și contractul colectiv de muncă, pare să se apropie de final. Ministrul Transporturilor, Iulian Matache a mers luni la negocieri și 12 din cele 14 revendicări au fost soluționate astfel că sunt șanse reduse ca traficul aerian să fie paralizat de o grevă generală a controlorilor de trafic.

negocieri romatsaMinistrul Transporturilor, Iulian Matache, a atras atenția părților implicate că, în urma comportamentului  necivilizat de vineri dintre cele două părți implicate, consideră că  lupta sindicală s-a tranformat într-una personală, chiar fizică, între reprezentanții conducerii și cei ai sindicatului.

Depășirea condiției sindicale fără soluționarea corectă și amiabilă a problemelor,  determină sancționarea imaginii ambelor părți atât de către salariații regiei, cât și de opinia publică.

“Din cele 14 revendicări, 12 au fost rezolvate la masa negocierilor. Implementarea organigramei cuprinsă în planul de management al regiei  nu  este, însă,  atributul ministerului conform legislației actuale. Dar, pentru asigurarea premiselor semnării contractului colectiv de muncă, astăzi, am decis împreună continuarea negocierilor pentru cele două revendicari  nesoluționate. Mai mult, la negocieri vor participa un reprezentat al ministerului și unul al Consiliului de Administrație pentru o cât mai mare transparență. Dar, solicit părților aflate în conflict, cât mai ales tuturor salariaților Romatsa ca, în perioada imediat următoare, să dea dovadă de înțelepciune și ințelegere în rezolvarea revendicărilor,  mai ales, în fața organismelor internaționale. Personal fac un apel la toți specialiștii, toți salariații din Romatsa să procedeze cu chibzuință fără a afecta bunul mers al activității regiei. De data aceasta, hotărârea nu este la minister, ci la nivelul companiei, al sindicatului, al salariaților. Orice problemă are o rezolvare. Consider că trebuie doar sa acceptăm dialogul pașnic și   înțelegerea. Nu sunt de accord cu politizarea conflictului și tocmai de aceea, ca urmare a informațiilor și sesizărilor făcute de către reprezentanții sindicatului, solicit conducerii Romatsa să prezinte în cel mai scurt timp un punct de vedere referitor la cele prezentate. De asemenea, solicit Autorității Aeronautice Civile Române  să facă verificări cu privire la toate elementele semnalate de către sindicaliști. Am cerut aceste verificări pentru a cunoaște exact situația din Romatsa, pentru a nu periclita siguranța transportului aerian“ a declarant Iulian Matache, Ministrul Transporturilor

loading...