Breaking news

Liderul de sindicat de la Oltchim a fost schimbat

Angajații Oltchim l-au demis pe sindicalistul Mihai Diculoiu și l-au pus interimar pe Corneliu Cernev.

Scandalul continuă la combinatul chimic Oltchim. După e ieri premierul Ponta a anunțat că privatizarea a eșuat, angajații au declanșat un protest spontan în curtea combinatului.

Peste 500 de angajaţi au ieşit marţi dimineaţă în faţa pavilionului central al combinatului, unde a început Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Sindicatului Liber din combinat.

În urma ședinței, angajaţii au decis marţi să-l înlocuiască pe liderul de sindicat Mihai Diculoiu cu Corneliu Cernev, ca interimar.

Liderul Sindicatului Liber Oltchim, ing. Mihai Diculoiu, a declarat marţi pentru AGERPRES că tentativa de schimbare a sa din funcţie nu este decât o manipulare grosolană din partea unor oameni care nu au ştiut în ultimii patru ani care sunt problemele efective ale combinatului.

Corneliu Cernev, şeful protestatarilor, i-a anunţat pe angajaţii Oltchim că începân cu ora 9.00 va începe Întâlnirea Extraordinară a Sindicatelor, iar în jurul orei 13.00 va avea loc Consiliul de Administraţie în care va fi aleas un nou management. Surse din piaţă spun că noul director ar putea fi Mihai Bălan, actualul director al CET Govora, Râmnicu Vălcea.