Breaking news

Scandalos | ISU și Romatsa nu au știut să interpreteze coordonatele trimise de Radu Zamfir

loading...

Adrian Iovan și Aurelia Ion au murit pentru că angajații STS, ISU Cluj și Romatsa nu au fost în stare să traducă coordonatele geografice furnizate de medicul Radu Zamfir.

radu zamfir - stsIncompetență crasă la STS, Romatsa și ISU. Niciun angajat din cele trei instituții ale statului român nu au fost în stare să transforme coordonatele zecimale, furnizate de medicul Radu Zamfir, în minute și secunde.

După ce Romatsa a susținut că medicul Radu Zamfir ar fi furnizat date incomplete pe motiv că nu vedea bine, iar după ce STS a spus că doctorul furniza doar ora apelului la 112, un raport prezentat de Antena 3, arată cum angajații statului nu știau să transforme zecimalele în minute și secunde.

STS a transmis datele către ISU Cluj, iar de aici s-au trimis la controlorul de trafic al Romatsa. Din cauza acestor gafe care denotă incompetența, Aurelia Ion și Adrian Iovan au murit cu zile, în așteptarea salvatorilor.

Și ca tabloul să fie complet, Ministrul Transporturilor se spală pe mâini și spune că s-a exagerat cu accidentul și că nu trebuia să convoace niciun comandament și că nu are de ce să își dea demisia.

Mi s-a părut că s-a exagerat foarte mult. S-a creat o stare generală de tensiune şi de neîncredere în instituţiile statului. S-au făcut speculaţii cum că STS a dat nişte coordonate eronate, ceea eu nu cred că este cazul. Adică nu cred că STS în mod voit sau cineva în mod voit a dat nişte coordonate eronate. Deci, e prea mult să acuzăm oamenii fără fundament“, a spus Ramona Mănescu.

Potrivit unui raport, Ministerul Transporturilor nu a convocat comitetul de urgență în cazul accidentului aviatic din Apuseni, întrucât numărul victimelor nu a fost mai mare de zece și a considerat că acesta nu reprezintă un accident major și nu a produs disfuncționalități în infrastructura de transport.

loading...