Breaking news

Scandal uriaș la Europenele de Kaiac Canoe. România, descalificată după ce câștigase argintul

Scandal monstru la Campionatele Europene de Kaiac Canoe din Germania. România a pierdut medalia de argint la canoe 4, după ce a fost descalificată de un arbitrul care a spus că echipajul românesc a mers strâmb pe culoar.

europene kaiac canoe - romaniaRomânia cucerit sâmbătă, medalia de argint în prima zi a finalelor la Campionatele Europene de kaiac canoe de la Brandenburg  din Germania.

Gabriel Gheoca, Iosif Chirilă, Petre Condrat, Florin Comănici au trecut linia de sosire la doar o secundă în spatele echipajului din Belarus dar în fața Ungariei. Departajarea dintre locul doi și trei s-a realizat la fotofiniș.

Cei patru sportivi români au trecut de la bucurie la dezamăgire în doar câteva minute. În timp ce se bucurau de argintul cucerit a venit lovitura de grație.

Arbitrul a decis ca românii să piardă medalia pe motiv că în timpul cursei au mers strâmb și s-au apropiat prea mult de marginea culoarului.

Acest lucru s-a produs pentru că vântul bătea foarte tare, însă nu dora românii au mers șerpuit, ci și alți competitori ai cursei.

„Motivul pentru care am fost descalificaţi este că ne-am născut în România!“, a declarat Petre Condrat pentru ProSport.

Am fost descalificaţi de un arbitru care a anunţat la finalul cursei că am mers strâmb. Nu am fost însă singurii. Din cauza condiţiilor meteorologice şi a organizării, mai toţi au avut probleme. Dar asta este când eşti român“, a comentat şi Florin Comănici.

Astfel că argintul a revenit Ungariei, iar bronzul echipajului din Ucraina.

>