Breaking news

Scandal uriaș în Parlament pe componența comisiilor SRI și SIE

loading...

Scandal de proporții în Parlamentul României între PSD și PNL din cauza componenței comisiilor de control SRI și SIE. Dragnea a anunțat că PSD și ALDE vor deține controlul celor două comisii întrucât Iohannis a încălcat cutuma și a numit ambii șefi ai SRI și SIE din tabăra puterii și nu de la Opoziție.

parlamentPSD și ALDE vor deține atât controlul cât și șefia comisiilor SIE și SRI. Senatorul Adrian Ţuţuianu este propus pentru preşedinţia Comisiei SRI, iar pe deputatul Mihai Weber pentru preşedinţia Comisiei SIE.

S-a zvonit și faptul că Tăriceanu a fost propus să preia șefia comisiei SRI.  Semnalul a fost dat încă din week-end, când liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că președintele Klaus Iohannis a încălcat cutuma potrivit căreia șefia comisiilor de control a Serviciilor  de informații, din Parlament se împarte între Putere și Opoziție.

Adrian Ţuţuianu, senator de Dâmboviţa, va fi propus de PSD pentru a prelua preşedinţia Comisiei SRI, iar ca membri vor fi propuşi Doina Fedorovici (senator) Horia Nasra (deputat), Radu Babuş (deputat).

Mihai Weber, deputat, va fi propus de PSD să preia preşedinţia Comisiei SIE, iar ca membru al acestei comisii va fi propus Dorel Căprar (deputat).

La auzul veștii că PNL rămâne fără șef la comisii, Raluca Turcan a tunat și fulgerat: Au fost negocieri atât între PNL, cât şi celelalte partide. Există, de asemenea, un protocol asumat de către toate partidele parlamentare şi pe acel protocol PNL îi revedea preşedinţia Comisiei SIE. Aseară, au spus consilierii, domnul Dragnea a transmis că doreşte să ia totul. Cu ce drept într-o «democraţie» de tip feudal poţi să iei toate instituţiile şi să domini totul? Ar fi regretabil. S-ar comporta exact ca o armată roşie care vine şi cucereşte Parlamentul. Cred că ar fi corect ca PNL, care este al doilea partid ca mărime în PNL să deţină preşedinţia unei comisii speciale.

Raluca Turcan a afirmat că dacă şefia comisiei SIE va reveni PNL aceasta va fi preluată de deputatul Cezar Preda.

“Dacă vom obţine preşedinţia comisiei SIE, preşedinte propus şi validat în grupurile parlamentare va fi Cezar Preda şi de asemenea vom avea doi membri în Comisia SRI. Dacă această negociere se menţine. Dacă PSD s-a schimbat şi pe principiul câştigătorul ia totul atunci vom reacţiona ca atare”, a mai spus Turcan.

PNL va propune în Comisia pentru controlul SRI pe deputatul Răzvan Sorin Prişcă şi pe senatorul Ioan-Cristian Chirteş.

Plenul reunit al celor două Camere va vota, luni, de la ora 16.00, constituirea şi componenţa comisiilor de control SRI şi SIE.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian