Breaking news

Scandal pe angajații Realitatea TV

Elan îl acuză pe Sebastian Ghiță că a încercat să își facă o televiziune cu oamenii Realității TV.

Scandalul continuă la televiziunea de știri Realitatea TV. După ce joipatronatul a decis rezilierea contractului de management cu firma Asesoft, Sebastian Ghiță a anunțat că 600 de angajați ai televiziunii și-au dat demisia și că vor merge la firma lui. RTV Satelite.

Elan Schwartzenberg a trimis o scrisoare deschisă angajaților Realitatea TV în care spune situația televiziunii.

„Plastic vorbind, am cumpărat un autobuz şi mă uit siderat cum fostul şofer (dat deja afară) încearcă să fugă cu tot cu autobuz, cu pasageri cu tot şi cu bagajele tuturor şi cu banii încasaţi pe bilete, fără să înţeleagă că mai devreme decât înţelege el urmează un final dezastruos!”.

Elan Schwartzenberg precizează că deţine în nume propriu 92% din acţiunile Realitatea Media și că a cumpărat teelviziunea de la Vântu în mod ”ireversibil”.

Tranzacţia este irevocabilă; pentru cei care au avut curiozitatea (colegi din presă sau reprezentanţi ai unor «instituţii»), acest fapt apare negru pe alb la Registrul Comerţului din Cipru şi, de asemenea, este vizibil că nu există vreo ipotecă sau orice alt fel de gaj sau condiţionare pe acţiunile mele. Este adevărat că există o sumă de bani într-un cont «escrow» suma pe care eu nu o mai deţin odată virată în respectivul cont, dar pe care nici Sorin Ovidiu Vântu nu o poate accesa până când avocaţii mei şi avocaţii lui nu finalizează negocierile referitoare la problemele financiare pe care le-am descoperit ulterior tranzacţiei; indiferent de suma asupra căreia vor cădea de acord avocaţii, tranzacţia nu este afectată în nici un fel„, explică Elan Schwartzenberg.

Patronul Realitatea TV spune că prin contract Sebastian Ghiță era obligat prin contract să plătească salariile şi toate cheltuielile aferente, Sebi uita numeroase persoane în ziua plăţii salariilor, cât despre restul taxelor şi impozitelor nu mai vorbesc.

Elan spune că în perioada contractului de management datoriile firmei au crescut exponenţial  și că nici măcar satelitul care este vital pentru orice televiziune nu a fost plătit.

Personal, cred că a luat cea mai corectă decizie pentru că: lună de lună a omis să plătească multor angajaţi. A mărit gradul de îndatorare al firmei către furnizori şi către stat, acest lucru ducând la intrarea firmei în insolvenţă. A intrat cu bocancii în grila editorială eliminând diverse emisiuni cât şi vedete importante de pe sticlă. A folosit postul, emisiunile şi angajaţii în scopuri proprii şi personale. Dar cel mai grav lucru este încercarea disperată şi frauduloasă de a utiliza angajaţii, sigla, licenţa, studiourile şi echipamentele Realităţii pentru a naşte o nouă televiziune proprie fără nici un drept, atrage atenţia Elan Schwartzenberg.

Potrivit spuselor lui Elan Schwartzenberg, Realitatea TV se va muta în aproximativ trei săptămâni în noul sediu de la Willbrook.

În încheierea scrisorii, Elan le cere angajaților să reziste rpesiunilor și le garantează că pe 15 octombrie își vor primi banii, deși publicitatea încasată pe luna septembrie a ajuns în conturile firmei Asesoft a lui Sebastian Ghiță.