Breaking news

Scandal la o secție de vot din Voluntari. Președinta secției, reclamată de PNL la BEJ

Partidul Național Liberal a depus plângere penală împotriva Alexandrei Verdeș, președinta secției de votare numărul 78 din orașul Voluntari, întrucât aceasta a obligat membrii secției de vot să semneze în alb procesul verbal.

sectie votPartidul Național Liberal care îl susție în alegerile prezidențiale pe Klaus Iohannis, a reclamat la Biroul Electoral Județean, faptul că Alexandra Verdeș, președinte la secția de votare numărul 78 din Voluntari, a obligat membrii comisiei de vot să semneze în alb, procesul verbal, în caz contrar i-a amenințat că îi dă afară.

”În cursul acestei dimineți, la secția de votare nr.78 din localitatea Voluntari, județul Ilfov, au avut loc o serie de incidente foarte grave, care pun în pericol desfășurarea corectă a scrutinului electoral. Astfel, președintele secției de votare, Alexandra Verdes, a obligat membrii comisiei de votare să semneze “în alb” procesul verbal, în caz contrar amenințându-i că vor fi excluși din componența secției”, se arată în comunicatul de presă al PNL, remis exclusivNEWS.ro.

Conform legii 370/2004, art.49 alin.1 “după deschiderea urnelor și numărarea voturilor, președintele biroului electoral al secției de votare întocmește un proces verbal…”.De asemenea, potrivit art. 55 lit. ș din legea citată este interzisă întocmirea “ de către birourile electorale ale secțiilor de votare a proceselor verbale cu încălcararea dispozițiilor legii”.

Drept urmare, Partidul Național Liberal a solicitat BEJ Ilfov înlocuirea de urgență a Alexandrei Verdes din funcția de președinte al secției de votare nr.78 din localitatea Voluntari.

Totodată, PNL a anunțat că va depune plângere penală împotriva Alexandrei Verdes pentru infracțiunea de fals intelectual.

>