Breaking news

Scandal la Europenele de Atletism. Arbitrii i-au anulat recordul mondial francezului Renaud Lavillenie

Renaud  Lavillenie și-a păstrat titlul de campion european indorr la sărutura cu prăjina, dar i-a fost refuzat recordul mondial de 6.07, invocându-se un motiv tehnic, deși el sărise peste bară fără să o doboare.

Renaud LavillenieCampionatul European de Atletism în sală găzduit de orașul suedez Goteborg, s-a încheiat duminică cu un scandal de proporții. Arbitrii i-au anulat francezului Renaud Lavillenie o săritură validă peste bară invocându-se niște detalii tehnice.

Francezul a trecut cu mare ușurință peste bara înălțată la 6 metri și un centimetru și apoi a încercat și la 6.07 cm, reușind să treacă și peste această înălțime fără a doborâ bara.

În timp ce se bucura frenetic pe pista de atletism din sala Scandinavium Arena, ce găzduia europenele, arbitrul a arătat steagul roșu.

Astfel că francezul Renaud Lavillenie a trecut de la bucurie la agonie și ropote de lacrimi, în doar câteva secunde. Nervos la culme Lavillenie a lovit panouri și a început să strige la arbitrii, după care s-a prăbușit pe pista de atletism și a izbucnit în lacrimi.

Arbitrul a invalidat reușita francezului pe motiv că bara de jos nu era pe plăcuțele sale.

După mai multe minute de plâns și de revoltă, francezul a acceptat decizia arbitrilor și a acceptat să facă turul de onoare al sălii.

”Medalia de aur a fost cel mai important lucru și am luat-o cu performanță mare. A fost o concurență puternică, la fiecare înălțime m-am dus la prima încercare, am fost foarte mare și munca este răsplătită. Normele spun că nu a fost ok la 6.07 m, dar este bine pentru viitor”, a spus francezul Renaud Lavillenie.

Renaud Lavillenie, campionul olimpic de la Londra, devine astfel triplu campion european la săritura cu prăjina în sală, după titlurile câștigate în 2009 la Torino și 2001 la Paris.

Rezultatul de duminică din finala masculină de la săritura cu prăjina este identic cu cel de la Mondialele Indoor din 2012 și cu cel de la Olimpiada din Londra: aur Renaud Lavillenie, argint pentru Björn Otto.