Breaking news

Scandal la Digi Sport. Angajații dau în judecată televiziunea pentru neplata salariilor

Perioada de lapte și miere se pare că a luat sfârșit la Digi Sport. După plecarea directorului general Alexandru Oprea, lucrurile încep să scârțâie la Digi Sport. Doi comentatori sportivi au dat în judecată televiziunea pentru că nu le-a plătit tot salariul. Nu se mai fac deplasări externe pentru transmisia de competiții sportive, se fac restructurări de posturi iar angajații sunt obligați să stea la job minim opt ore zilnic, indiferent dacă au sau nu treabă de făcut.

digi sportScandal la Digi Sport între conducere și comentatorii sportivi. Televiziunea se pare că nu mai este dispusă să investească la fel de mult în calitatea transmisiunilor sportive.

Ca să reducă costurile, directorul Andi Vilara a tăiat salariile comentatorilor, a renunțat la deplasările externe și chiar și la o parte din deplasările interne pentru competițiile sportive naționale.

Comentatorii nu mai sunt trimiși în țară pentru a realiza transmisia sportivă de la fața locului, pentru ca Digi Sport să nu le plătească o diurnă zilnică de 42 de lei și 20 de lei pentru un loc într-o cameră de cazare.

Așadar, comentatorii sunt puși să realizeze comentariul din studio din fața unui monitor.

Pentru că s-au trezit peste noapte cu salariile la jumătate, doi comentatori sportivi au dat în judecată Digi Sport.

Alții s-au trezit cu posturile desființate și din comentator și producător au fost ”reangajați” pe posturi de redactor-prezentator și realizator.

Au fost făcute și concedieri de personal și au redus și contractele colaboratorilor precum Ilie Dumitrescu și Gabi Balint.

Unul dintre angajații Digi Sport a declarat pentru exclusivNEWS.ro, sub protecția anonimatului, faptul că la început când a sosit în echipa televiziunii venea de drag la muncă, iar acum merge de nevoie.

Înainte era o mândrie să spun că lucrez la Digi Sport. Iar acum mă duc în silă la serviciu din cauza atmosferei și a ultimelor evenimente”, a declarat angajatul Digi Sport pentru exclusivNEWS.ro.

Andi Vilara, director de achiziții la Digi Sport, cel care a luat aceste decizii care îi nemulțumesc pe angajați, a fost comentator sportiv la Eurosport și TVR. Însă a fost dat afară de la Eurosport întrucât a postat pe un forum comentarii malițioase la adresa colegilor comentatori pentru a primi mai multe ore de comentat la televiziune.

De la TVR a plecat tot cu scandal după ce s-a aflat că la Olimpiada de Iarnă de la Vancouver unde era șeful delegației TVR, a ”sustras” din rucsacurile colegilor bonurile de masă de la Mc Donald oferite de organizatorii olimpiadei.

În prezent Digi Sport deține patru canale pe care transmite 24 din 24 competiții sportive naționale și internaționale din mai toate sporturile.

Primul canal Digi Sport a fost lansat pe 23 iulie 2009. În 2010, Digi Sport şi-a început emisia la standarde High Definition, devenind astfel Digi Sport HD.

La jumătatea anului 2011, Digi Sport şi Digi Sport Plus devin Digi Sport 1 şi Digi Sport 2 şi se lansează al treilea canal Digi Sport 3. În timp ce Digi Sport 4 a fost lansat pe 1 octombrie 2015.

>