Breaking news

Scandal la combinatul Oltchim. Salariații au intrat cu forța în instituție iar Directorul Roibu a demisionat

Peste 200 de angajaţi ai combinatului chimic Oltchim de la Rm. Vâlcea au pătruns miercuri cu forța în sediul instituției strigând Hoții, Hoții. Directorul ConstantinRoibu și-a dat demisia.

Nemulțumiți de faptul că nu și-au mai primit salariile de două luni de zile, peste 200 de angajați au protestat vehement în curtea instituției. În momentul în  care au văzut că atât liderii de sindicat cât și conducerea combinatului fug de ei, aceștia au pătruns cu forța în clădirea de birouri.

Umare a acestui protest și a situație financiare a combinatului, Constantin Roibu şi-a prezentat demisia, începând din 5 septembrie.

Constantin Roibu se afla la conducerea Oltchim din 1991. Decizia a fost luată în urma propunerii şefului OPSPI, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului Oltchim, ca o condiţie a asigurării capitalului de lucru pentru funcţionarea instalaţiilor societăţii şi acordarea salariilor către angajaţi.

Împreună cu Roibu au demisionat alţi 16 directori din cadrul companiei.

Cei 3.400 de salariaţi ai companiei nu şi-au primit nici salariile şi nici bonurile de masă de două luni.  La ora actuală, datoria Oltchim către AVAS şi Electrica este de 1,8 miliarde lei.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, în şedinţa de guvern, că „două mari companii din două zone geografice total diferite” sunt interesate de privatizarea Oltchim.

Ministrul delegat pentru dialog Social, Liviu Pop a fost trimis de premierul Ponta, pentru a discuta cu angajații și directorii combinatului Oltchim, ca să detensioneze situația de la Rm Vâlcea.