Breaking news

Scandal la CNSAS între sindicate și politicieni

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație acuză clasa politică că parazitează CNSAS, în loc să salveze această instituție pentru ca adevărul despre fosta securitate să iasă la iveală.

Sindicaliștii acuză politicienii că în loc să finanțeze adecvat CNSAS și să ofere salarii și condiții decente de muncă, angajaților, ei se pregătesc să majoreze numărul membrilor din Colegiul CNSAS de la 11 la 13.

Iată comunicatul trimis de sindicaliști, către redacția exclusivNEWS.ro:

Politicienii au obligaţia să salveze Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, NU să îl paraziteze!

Faţă de proiectul legislativ recent aprobat de către Camera Deputaţilor, prin care se propune majorarea numărului membrilor Colegiului C.N.S.A.S. de la 11 la 13, personalul de specialitate al CNSAS, reprezentat de către Sindicatul C.N.S.A.S., membru al F.N.S.A., transmite factorilor politici decizionali şi opiniei publice următorul protest:

Este revoltător faptul că, deşi în urmă cu 5 luni am lansat un apel public pentru salvarea C.N.S.A.S., adresat clasei politice şi societăţii civile, în care am cerut predictibilitate şi echitate salarială astfel încât să nu ne mai plece personalul de specialitate, nicio măsură nu a fost luată în direcţia celor semnalate de noi. Drenarea personalului către alte instituţii ale administraţiei publice centrale a continuat şi continuă în fiecare săptămână, iar blocajul instituţional este deja un fapt. O pot confirma beneficiarii muncii noastre, petenţi sau cercetători care tot mai greu pot ajunge la sala de lectură pentru a consulta dosare, tot mai greu primesc copiile de pe documentele din dosare solicitate, beneficiari ai unor legi reparatorii care nu pot intra în plată cu drepturile cuvenite, o confirmă diminuarea extraordinară a numărului de materiale aflate pe ordinea de zi a şedinţelor Colegiului C.N.S.A.S., urmată de scăderea numărului acţiunilor în constatarea calităţii de colaborator sau lucrător al Securităţii. Ne aflăm, în acest moment, împuţinaţi şi demotivaţi, în faţa sarcinii verificării a zeci de mii de candidaţi înscrişi în următoarele patru rânduri de alegeri, pe care, indiferent ce ar spune altcineva, nu o vom putea duce la îndeplinire.

Cu toate acestea, clasa politică ne-a transmis următorul mesaj: C.N.S.A.S. poate fi salvat cu încă doi membri în Colegiu, cu încă două birouri generoase din care va trebui alungat şi înghesuit altundeva personalul de specialitate, cu două maşini noi şi încă doi şoferi, privilegii financiare, precum şi cu alţi doi dintre angajaţii actuali mutaţi în poziţie de secretar personal.

Faţă de această nedreptate protestăm şi vă spunem, înainte de a pleca cu toţii, „Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul! Salvaţi CNSAS!”

>