Breaking news

Scandal la CNA, după ce patru membrii au refuzat sancționarea OTV

Scandal monstru în cadrul ședinței de joi a CNA, unde patru membrii ce reprezindă PDL, au refuzat să sancționeze OTV, pentru că a făcut campanie electorală în timpul votului.

Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Ioan Onisei şi Mircea Deacă au refuzat să discute, în şedinţa de joi a CNA, cazul OTV, post care a continuat campania electorală şi duminică, în ziua votării, motivând că acest caz este analizat la „presiunea politică” a premierului Victor Ponta.

Valentin Jucan a spus că nu vede de ce membrii CNA ar mai analiza acum rapoarte care nu au fost analizate săptămâna trecută în şedinţele Consiliului.

În schimb, Cristina Trepcea, un alt membru al CNA, a spus că OTV a continuat campania electorală şi duminică, în ziua votării, până la închiderea urnelor, fiind încălcată grav legislaţia audiovizualului.

Ce a făcut OTV nu se compară cu ce au făcut celelalte televiziuni niciodată. Cei de la OTV au arătat că, pentru ei, Legea audiovizualului nu există. Nu avem cum să comparăm ceea ce se întâmplă la OTV – ceea ce s-a întâmplat duminica asta îi singularizează dincolo de orice fel de comparaţie – cu ceea ce se face la celelalte televiziuni”, a spus Cristina Trepcea.

Narcisa Iorga a susţinut că preocuparea CNA faţă de OTV este „una în nişte conjuncturi nu tocmai corecte”.

Vreme de doi ani de zile, între 2010 şi 2012, OTV a făcut publicitate politică în afara campaniei şi a primit sancţiuni minore. Am permis publicitate politică deşănţată, am încercat să luăm măsuri doar în 2012, când anumite forţe politice au început să fie deranjate. Câtă vreme premierul României vine şi trage de urechi CNA că nu sancţionează OTV, mi se pare că e o presiune politică evidentă. Eu o să refuz să discut cazul OTV”, a spus Narcisa Iorga.

Membrul CNA, Narcisa Iorga a mai spus şi că, luni seară, în emisiunea moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, şeful de campanie al USL (Liviu Dragnea, n.r.) a transmis „mulţumiri pentru felul în care Antena 3 a ajutat USL să ajungă la putere”.

În schimb, Răsvan Popescu i-a reproşat Narcisei Iorga şi faptul că nici duminică, în ziua votului, CNA nu a putut să ia vreo decizie în cazul OTV, întrucât Iorga „a spart” cvorumul Consiliului.

Imediat după ce Narcisa Iorga a părăsit sala de şedinţe, şi Valentin Jucan a plecat din şedinţa CNA. Acest fapt l-a făcut pe Răsvan Popescu, preşedintele CNA, să spună că aceştia încearcă „să paralizeze orice discuţie” despre OTV.

Pe de altă parte, deşi a rămas în sala de şedinţe, Ioan Onisei, vicepreşedinte al CNA, a cerut amânarea discutării cazului OTV până când Consiliul va putea să monitorizeze toate încălcările de la toate televiziunile din ultima parte a campaniei electorale.

Ulterior, şi Mircea Deacă a părăsit sala de şedinţe a CNA, spunând doar: „Va fi boicot”.

După plecarea lui Deacă, şedinţa CNA nu a mai putut continua, întrucât nu a mai existat cvorumul necesar.

Se face tot efortul pentru a se bloca orice sancţiune la OTV. Important este obiectivul strategic de paralizare a şedinţelor Consiliului. Este un blocaj din care, probabil, nu vom ieşi decât odată cu noua structură a CNA. Mai are sens să venim la serviciu?”, a subliniat Răsvan Popescu.

După suspendarea şedinţei CNA, Răsvan Popescu a declarat pentru presă: După ce s-a încercat şi s-a reuşit paralizarea unor măsuri chiar în ziua votului, când OTV făcea campanie în mod deschis până la închiderea urnelor – şi s-a reuşit prin retragerea domnei Iorga -, astăzi ne confruntăm cu o situaţie similară prin retragerea domnului Deacă şi doamnei Iorga, astfel încât suntem în situaţia în care nu s-a luat nicio măsură. S-au constatat o serie de derapaje la o serie de posturi, s-a constatat încălcarea flagrantă a legii de către OTV, în sensul de a face campanie în toată ziua votului, şi colegii consideră că e mai bine să paralizeze lucrările Consiliului decât să ia o măsură.