Breaking news

Scandal în PNL din cauza confiscării sediului Antena 3 de către DNA

loading...

Scindare în PNL din cauza Antena 3. În timp ce Iohannis și Ludovic Orban jubilează pentru necazul televiziunii de știri, care e la un pas de a fi dată afară din sediul din Băneasa, Varujan Vosganian și Daniel Zamfir le amintesc colegilor din PNL de momentele în care au luptat alături de Antena 3.

scanal in pnl din cauza antena 3Varujan Vosganian sare în apărarea Antena 3 și le amintește colegilor săi liberali momentele în care televiziunea a fost alături de PNL și a servit drept tribună pentru lupta împotriva regimului Băsescu.

Ca în oricare alt domeniu, în politică cel mai important este să fii autentic, să fii tu însuţi. Ceea ce înseamnă că trebuie să ai propria viziune despre lume, propriile convingeri şi aceeaşi unitate de măsură pentru tine şi pentru ceilalţi. Când vrei să înţelegi, nu trebuie să te uiţi doar la ceas, care îţi arată timpul de acum, ci şi la calendar, care arată timpul mai lung, astfel încât să nu cazi în pericolul de a gândi în fiecare clipă altceva. Istoria e ca un râu. Dacă ţii doar curburile malului, nu vei traversa râul niciodată. Tot astfel, dacă îţi schimbi drumul şi convingerile după meandrele istoriei, nu vei reuşi niciodată, cu adevărat, să te întâlneşti cu istoria. Am spus toate acestea pentru a lămuri poziţia mea în legătură cu protestele Antenei 3. Recomand tuturor colegilor mei liberali să nu uite că ani de zile jurnaliştii acestui post de televiziune i-au însoţit în lupta lor. Să nu uite că în bătăliile dure ale anului 2012 Antena 3 a fost tribuna publică a apărării democraţiei”, a scris senatorul Varujan Vosganian pe blogul personal.

Deputatul PNL, Daniel Zamfir este dezamăgit de faptul că liberalii nu au reacționat cu privire la “abuzurile” la care este supusă Antena 3 în aceste zile: Zilele acestea când este supusă abuzurilor cea mai importantă televiziune de știri, cu o audiență care depășește chiar și de trei ori suma audiențelor înregistrate de celelalte televiziuni de știri, când libertatea presei este astfel atacată, constat cu profundă dezamăgire că Partidul Național Liberal este mut în fața acestor abuzuri. Niciun protest din partea PNL, nicio solidarizare cu jurnaliștii care au contribuit, prin dezvăluirea corupției din guvernarea trecută, la alegerea multora dintre noi, liberalii, în Parlamentul României și la propulsarea USL la guvernare. Un singur coleg liberal am întâlnit ieri la plimbarea din jurul Palatului Cotroceni. În schimb, singurele reacții dinspre PNL către publicul Antenei 3, atât de numeros, sunt dintre cele mai băsiste. Fac trimitere directă la poziția publică a lui Ludovic Orban, care, dintr-o frustrare personală pentru că nu a mai fost invitat în emisiunile Antenei 3, târăște partidul într-un conflict cu un electorat căruia îi cerem voturile la alegerile din această toamnă și la cele care vor urma. De aceea, îi rog pe colegii mei liberali să nu uite că atunci când manifestanții din Piața Universității au dat jos Guvernul Ungureanu Antena 3 era lăudată de PNL, că în lupta contra lui Traian Băsescu Antena 3 era tribună pentru PNL, că în clipa tăierii salariilor în România Antena 3 a fost aliatul cetățenilor și al nostru, că în lupta contra corupției tot Antena 3 a fost motorul dezvăluirii realităților care au determinat votul masiv pentru USL din 2012. PNL a profitat de toate aceste lucruri, iar colegii care uită asta nu fac decât să aducă mari deservicii partidului și să convingă electoratul că politica este într-adevăr asemenea unei prostituate. Fostul nostru președinte, dragi colegi, dl Antonescu, ne-a atras într-un conflict cu publicul Antenei 3 și unde este astăzi? Pe tușă, în vacanță. Și unde a dus și partidul? Scorul de la europarlamentare ar trebui să ne țină și el loc de un duș rece în aceste momente.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>