Breaking news

Scandal în PC după ce Daniel Constantin anunță fuziunea cu PLR

loading...

Scandal monstru în Partidul Conservator după ce Daniel Constantin, președintele partidului a anunțat că vrea să fuzioneze cu PLR, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

dan voiculescu - daniel constantinPartidul Conservator e la un pas de scindare după ce Daniel Constantin a început negocierile cu Tăriceanu pentru o fuziune PC-PLR. Noul partid rezultat din fuziunea celor două se va numi Partidul Social liberal.

Cei mai virulenți opozanți ai fuziunii celor două partide sunt senatorii Dumitru Pelican și Cristiana Anghel.

Cristian Popescu Piedone, vehiculat pentru șefia PC, alături de Maria Grapini și Ilie Năstase, sunt împotriva fuziunii.

Daniel Constantin, a declarat, marţi, la Gândul Live, că există un conflict între el şi Dan Voiculescu şi că s-a ajuns la un punct în care “situaţia este ireconciliabilă”.

”Acest conflict a devenit vizibil, era un conflict care exista de mai mult timp şi cred că astăzi suntem într-o situaţie ireconciliabilă. Cred că am ajuns la acest punct în care situaţia este ireconciliabilă. Nu am înţeles de ce au fost acele reacţii, clar este că, după ce s-a întâmplat această condamnare şi după 16 noiembrie, după alegerile prezidenţiale, a început un atac, am devenit o ţintă principală a campaniei de presă, despre care nu vreau să vorbesc. S-a ajuns prea departe, s-a ajuns în situaţia, dincolo de campania de presă, (…) în plan pesonal s-a ajuns la o situaţie pe care nu mi-o imaginam şi nu vreau să vorbesc foarte mult, dar care m-a făcut să trag această concluzie că situaţia noastră nu mai poate fi conciliată sub nicio formă”, a spus Daniel Constantin la Gandul Live, întrebat de conflictul său cu Dan Voiculescu, fondatorul PC.

Constantin a mai arătat că este adevărat că PC a fost fondat de Dan Voiculescu, dar el îl conduce şi a existat un progres.

În urma fuziunii dintre PC  și PLR vor exista doi copreședinți, respectiv daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu. Un congres al noii formațiuni se va face în 2017, ceea ce îi conferă lui Daniel Constantin un loc în conducerea noului partid.

Daniel Constantin a explicat  și câțiva pași care vor fi urmăriți în procesul de fuziune:

1. PC va absorbi PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu, iar noul partid ca fi condus în formula de co-președinți.

2. Alegerile pentru structura centrală a noului partid vor avea loc la 1 ianuarie 2017.

3. Partidul rezultat din fuziune se va schimba total. Nu se va mai avea titulatura de Conservator, se va schimba sigla, Statutul și doctrina politică.

Noul partid rezultat din fuziunea celor două va candida singur la alegerile din 2016.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>