Breaking news

Scandal în ACL. PDL acuză PNL că l-a trădat pe Iohannis la prezidențiale

Scandal de proporții în Alianța Creștin Liberală care-l susține la prezidențiale pe Klaus Iohannis. PDL acuză PNL că a jucat la două capete și că și-au sabotat propriul candidat.

iohannis - aclVasile Blaga, președintele PDL, a avut o ieşire nervoasă la adresa unor lideri PNL din cauza rezultatelor slabe şi lipsei de mobilizare.

Istericalele lui Blaga i-a avut ca țintă pe Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov, şi Teodor Atanasiu, care coordonează PNL Bucureşti.

Acesta i-ar fi criticat deschis în timp ce curgeau datele pe monitorul cu informaţii despre votul în ţară. De faţă ar fi fost şi Klaus Iohannis, căruia Blaga i-ar fi spus: “Cum e posibil aşa ceva, ai dvs erau la butoane”.

Blaga a criticat și liderii alte judeţe unde s-au înregistrat rezultate slabe, sub cele de la europarlamentare: Botoşani, Giurgiu, Călăraşi, Hunedoara şi Iaşi.

”Voiaţi să luaţi capul şefului de la Bistriţa, uite ce rezultate au, doreaţi să-i luaţi capul lui Chiliman, uite cum stă în Bucureşti”, ar fi răbufnit Blaga către liberali.

Liderii ACL s-au reunit, la sediul PNL, pentru o videoconferinţă în cadrul căreia au discutat cu şefii de filiale din ţară. În şedinţă, Vasile Blaga le-a cerut liberalilor să se mobilizeze, după ce cel puţin patru lideri judeţeni sunt suspectaţi de trădare, şi i-a chemat, pe rând, pentru discuţii la Bucureşti.

În cazul în care liberalii nu se mobilizează suficient, Blaga le-a cerut membrilor PDL să acţioneze independent şi să se impună în teritoriu. Blaga este nervos întrucât diferența dintre Ponta și Iohannis este de 10 procente, lucru extrem de greu dacă nu imposibil de remontat în turul doi al prezidențialelor din 16 noiembrie 2014.

>