Breaking news

Scalvi pe plantațiile de cartofi din Covasna

Un grup format din 25 de persoane, printre care și opt minori, au fost obligate să lucreze ca scalvi la culesul de cartofi în județul Covasna.

Procurorii DIICOT Iași au destructurat un grup infracţional organizat,  specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane şi trafic de minori.

În perioada august – septembrie 2012,  Niţă Ghe.Gheorghe,  Panaite Cătălin  şi Niţă I.Gheorghe, din Bacău,  au recrutat  un număr de 25 de victime, dintre care 8 minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, le -au transportat în comuna Zăbala, sat Peteni, judetul Covasna şi le-au exploatat  prin obligarea la muncă în agricultură.

Membrii grupării le-au impus  victimelor  un regim de muncă necorespunzător si  le-au obligat să lucreze pana la 17 ore pe zi, fără a fi remunerate.

Muncitorii erau obligați să doarmă într-un subsol al unei clădiri, fără să aibă mimim de condiții igienice.

Victimele au fost  în mod repetat supuse unor violenţe fizice şi psihice si cazate  în condiţii improprii, fără a li se asigura hrana şi igiena corespunzătoare.

Procurorii  D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

>