Breaking news

Satul Nădaș, la un pas de evacuare după ce o familie a obținut tot terenul localității

Situație fără precedent în județul Arad. Locuitorii satului Nădaș sunt pe punctul de a fi evacuați după ce o familie a obținut în instanță tot pământul din sat.

O familie a primit în urma unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile, 8.700 de hectare de păduri şi terenuri în satul Nădaș din judeţul Arad.

Nimic neobișnuit până aici. Însă întreaga suprafață retrocedată reprezintă în realitate satul Nădaș din comuna Tauţ, județul Arad. Astfel că cei 1200 de locuitori ai satului vor fi evacuați de noii proprietari.

Reprezentanţi ai familiei s-au prezentat, miercuri, în sat, cu un executor judecătoresc pe unul dintre terenurile care i-ar reveni şi pe care există o gospodărie.

Stelian Lupu, avocatul care îi reprezintă pe unii dintre locanici, , a afirmat că, potrivit numerelor topografice incluse în sentinţă, toată suprafaţa satului, inclusiv biserica şi cimitirul, au fost câştigate.

Ca să tragă de timp în privința executărilor silite, localnicii au început să dea în judecată separat noii proprietari ai terenurilor unde își au gospodăriile.

>