Șase români și-au pierdut viața într-un grav accident rutier produs pe Autostrada A1 din Italia

Şase români au murit, sâmbătă dimineață după ce microbuzul în care se aflau s-a lovit cu o camionetă, pe Autostrada A1 din Italia, la periferia oraşului Roma. În timp ce alte patru persoane au fost grav rănite.

accident 6 romani italiaAccidentul rutier s-a produs sâmbătă dimineață pe autostrada A1, între localităţile Collefero şi Valmontone, între două autovehicule în care se aflau cetăţeni români şi prezumtivi cetăţeni marocani.

Un microbuz marca Mercedes înmatriculat în România a lovit din spate o autoutilitară Fiat Ducato. Cinci români din microbuz au murit pe loc, iar o fetiţă în vârstă de un an şi trei luni a decedat la spitalul din Tivoli.

Pesoanele aflate în autoutilitară – o familie marocană formată din părinţi şi patru copii – au suferit doar răni uşoare.

Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul a șase cetățeni români în accidentul rutier din Italia.

„Cinci cetăţeni români adulţi au murit pe loc, un minor,  tot cetăţean român, a decedat  la spitalul din Tivoli, iar doi cetăţeni români au fost răniţi, fiind transportaţi la două spitale diferite. Aceştia se aflau într-un microbuz. În celalalt autovehicul, tot de tip microbuz, se aflau 6 persoane, prezumtivi cetăţeni marocani. În prezent, consulul României continuă să menţină legătura permanentă cu reprezentanţii poliţiei italiene, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare, precum şi pentru a intra în posesia detaliilor privind identităţile certe ale tuturor victimelor. În prezent, o echipă consulară se află în drum spre cele două spitale unde se află cei doi cetăţeni răniţi. La nivelul Ambasadei României la Roma s-a constituit o echipă consulară care gestionează cazul, fiind declanşate toate demersurile legale de obţinere a unor informaţii suplimentare, precum şi în vederea acordării asistenţei consulare familiilor cetăţenilor români decedaţi şi răniţi. Unul dintre cei doi cetăţeni români, care este rănit grav, se află în sala de operaţie, fiind supus unor intervenţii chirurgicale de urgenţă, prognosticul medicilor fiind rezervat asupra şanselor de supravieţuire. Echipa consulară  rămâne în contact cu reprezentanţii spitalului în care se află internat cetăţeanul român. O a doua echipă consulară s-a deplasat la cel de-al doilea spital unde se află celălalt cetăţean român rănit, şoferul autovehiculului. Acesta are fracturi multiple şi i se acordă îngrijiri medicale. Din cauza şocului produs, şoferul nu a putut oferi, deocamdată, elemente suplimentare asupra producerii accidentului. În paralel cu demersurile iniţiate, Ambasada României la Roma menţine legătura cu poliţia italiană care gestionează cazul şi, totodată, cu autorităţile judiciare italiene, pentru actualizarea informaţiilor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară familiilor victimelor”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

După coliziunea iniţială, cele două vehicule au fost lovite uşor de alte maşini care circulau în acel moment pe autostradă, însă nimeni nu a fost rănit.

Potrivit autorităţilor, cei nouă români aflaţi în microbuz sunt rezidenţi în Italia, probabil în provincia Salerno.

Foto: La Republica.

>