Breaking news

Șase români au murit în Italia în urma unui accident pe calea ferată

Şase români au murit sâmbătă în Calabria, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren.

Un grav accident rutier, produs sâmbătă în Calabria s-a soldat cu moartea a șase persoane de naționalitate română.

Compania publică de căi ferate Ferrovie dello Stato a precizat că accidentul s-a produs în jurul orei 16.15 GMT (18.15 ora României) la o trecere la nivel cu calea ferată situată între gările Rossano şi Mirto Crosia, în partea de est a regiunii Calabria.

Din motive încă necunoscute, la trecerea la nivel cu calea ferată, care nu este administrată de compania FS ci este privată, trenul care plecase din Sibari nu a reuşit să evite impactul cu maşina, un Fiat Multipla, care a fost târâtă circa 600 de metri distanţă.

Trenul face parte din direcția 3753 regională Sybaris și îndrepta către Reggio Calabria. Călătorii din tren nu au fost răniți, însă au tras o sperietură zdravănă.

Potrivit carabinierilor şi poliţiştilor veniţi la faţa locului, vor fi necesare mai multe ore pentru recuperarea cadavrelor celor şase persoane încarcerate în caroseria trenului şi a maşinii.

Românii decedați în accident făceau parte dintr-un grup de muncitori ce participau la culesul de clementine.

Între timp, procuratura italiană a deschis o anchetă în Rossano în urma incidentului pentru a stabili condițiile în care s-a produs tragedia.