Breaking news

Șase persoane, carbonizate în incendiul de la Ferma Dacilor

Șase persoane au fost găsite carbonizate în urma incendiului produs la Ferma Dacilor din localitatea Tohani, județul Prahova. Incendiul s-a produs după ce un bărbat care și-ar fi bătut soția în pensiune, a pus foc.

Șase morți, două persoane dispărute și zeci de răniți, este bilanțul provizoriu al tragediei de la Ferma Dacilor.

Pompierii caută și persoanele dispărute, în timp ce se luptă să lichideze toate focarele din pensiune. Criminaliștii de la București au fost trimiși de urgență la locul tragediei.

În această dimineață, în localitatea Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant. Pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, au fost angrenate următoarele forțe de intervenție: 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ. Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.
Printre victime se află și un minor, care ar fi copilul patronului Fermei Dacilor.

Potrivit unui apropiat al familiei proprietare, scandalul a pornit de la o altercație domestică violentă.

„Un cetățean și-a agresat soția, creând un scandal uriaș. Supărat, acesta a incendiat bucătăria pensiunii și a plecat. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 5 dimineața, când toți ceilalți oaspeți dormeau”, a relatat sursa pentru Antena 3 CNN.

În momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 persoane.

Pensiunea, cunoscută pentru ospitalitatea sa tradițională, nu avea autorizație de securitate la incendiu, conform ISU Prahova.

>