Breaking news

Şase medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori

loading...

Elevii români participanţi la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie 2010, în Nigeria (Abuja), au obţinut 6 medalii, toate de bronz.

medalii2-15135Cei şase medaliaţi sunt următorii: Anca Pop (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca), Klaus Andreas Ludescher (Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara), Vlad Petru Morozan (Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc), Andi-Gabriel Brojbeanu (Colegiul Naţional „Constantin Carrabella” din Târgovişte), Teodor Popa (Colegiul Naţional din Iaşi) şi David Cristian Călin (Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi). Toţi componenţii lotului olimpic sunt elevi în clasa a IX-a.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe compuse din 3 elevi) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au participat 200 de elevi din 36 de ţări.

loading...