Breaking news

Şase deputaţi au demisionat din PNL pe motiv că partidul a devenit maşina de spălat a PDL

Încep dezertările din PNL, după ce sâmbătă, Congresul Extraordinar a votat fuziunea cu PDL și aderarea la Grupul PPE. Șase deputați au anunțat că pleacă din PNL.

pnlAndrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu,Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri sunt cei șase deputați care au anunțat că demisionează din PNL.

Aceștia se vor înscrie în formațiunea pe care o va înființa Călin Popescu Tăriceanu. Deputații au spus că și-au dat demisia din PNL întrucât partidul a hotărât să fuzioneze PDL și să devină astfel mașina de spălat a partidului lui Băsescu.

 Celor șase deputați demisionari li se alătură Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia.

Andrei Gerea a declarat pentru Digi 24 că: PNL devine prin această fuziune maşina de spălat a PDL. PNL nu a făcut nici o analiză a rezultatului catastrofal al PDL la alegerile europarlamentare, a ignorat avertismentul şi votul popular, avertismentul primit de la oameni, a ignorat angajamentele luate în campania electorală din 2012. Trebuia să avem o analiză îndelungată şi să respectăm votul sau sancţiunea primită de la electoratConstatăm încetarea de facto a existenţei PNL inclusiv prin părăsirea ALDE.

Klaus Iohannis a devenit sâmbătă noul președinte al PNL, care imediat după ce a fost învestit în funcție a anunțat că partidul fuzionează cu PDL și că se înscrie în PPE.