Breaking news

Sarmalele Reci, într-un interviu neconvențional, sâmbătă la Digicult

Sâmbătă, la ora 14.30, trupa care cânta încă din 1995 „Țara te vrea prost” și “Prostia la putere”, Sarmalele Reci vorbește la Digicult, emisiunea difuzata pe Digi24,  despre societate, politică și politicieni, muzică, compromisuri, ironizând derapajele de orice fel, din toate aceste zone.

Prin cântece precum „Prostia la putere”, „Ilici, ilici uber alles”, „Nicu Ceauşescu preşedinte” , trupa protestează.

Și tot protestează, de 20 de ani încoace, peste tot pe unde este invitată: în concerte, în cluburi, pe albume şi mai puţin la radiouri, unde li se cer piese de dragoste. Sarmalele Reci nu cântă însă în campanii electorale.

Campaniile electorale sunt minunate, dar ne ocolesc cu foarte mare grijă. Și chiar dacă tânărul politician, acum zece ani, mergea la un concert de rock și cânta împreună cu noi, a fost între timp sfătuit să-și revizuiască atitudinea și a intrat în club. Nu mai poate să ne cheme pe noi, că nu-l lasă colegii din jur. Noi suntem “feriți”, slavă Domnului, să fim chemați la orice fel de concerte electorale. N-avem nici sânii necesari, nici rochițele necesarespune Zoltan Andras, solistul trupei Sarmalele Reci.

La „Digicult”, emisiune prezentata de Iuliana Ciugulea, Zoltan Andras mărturisește că este foarte greu să faci muzică în România.

De fapt, are rost să înregistrezi un album, câtă vreme oamenii au un comportament destul de ciudat față de muzică? Adică se descarcă foarte mult de pe internet, sunt mai indiferenți și nu intră atât de des într-un magazin de discuri, nu mai vin la concerte unde se dau bani pe bilet, ci se duc în piață, la festivalul Berii. La care noi mergem destul de  frecvent, deci constatăm pe propria piele: noi primim onorariul pentru prestația respectivă, dar cei care se află în fața noastră n-au plătit niciun bilet. Și, de multe ori, nici nu sunt foarte lămuriți cine este pe scenă”, Zoltan Andras.

Restul poveștii trupei Sarmalele Reci, în emisiunea Digicult, de sâmbătă, ora 14.30, pe Digi 24.

>