Breaking news

Sarkozy şi-a suspendat campania electorală din cauza atacului terorist de la Toulouse

loading...

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a decis să îşi suspende campania electorală pentru a se ocupa de atacul terorist produs luni  în sud-vestul Franţei şi soldat cu moartea a patru persoane.

Sarkozy şi-a întrerupt campania electorală şi a anunţat instaurarea nivelului maxim de alertă teroristă în această regiune.

Îmi suspend participarea la campania electorală cel puţin până miercuri“, data funeraliilor militare ale soldaţilor ucişi.

Preşedintele Franţei a confiramt faptul că o singură persoană este la originea atacurilor asupra unei şcoli evreieşti şi unor militari din două oraşe din sud-vestul Franţei.

“Ştim că este aceeaşi persoană, aceeaşi armă care a ucis militari, copii şi un profesor. Nu cunoaştem motivaţiile acestui criminal”, “atacând copii şi un profesor evrei, motivaţia antisemită pare evidentă. Acest act este odios, nu poate rămâne nepedepsit. Toate mijloacele, absolut toate mijloacele disponibile, vor fi angajate pentru ca acest criminal să nu mai poată face rău”, a declarat Sarkozy, la finalul unei reuniuni la Palatul Elysee în prezenţa premierului Francois Fillon.

Aceeaşi armă şi acelaşi scuter furat au fost folosite la 11 martie pentru uciderea unui militar la Toulouse, apoi, patru zile mai târziu, pentru uciderea altor doi militari la Montauban şi luni în atacul de la un colegiu evreiesc din Toulouse, soldat cu patru morţi, au declarat anterior surse apropiate anchetei.

Preşedintele a anunţat “măsuri de protecţie excepţionale în regiunea” sud-vest. “Am decis că va fi activat planul Vigipirate, culoarea stacojie”, a afirmat el.

Aceasta este prima dată când nivelul maxim al planului Vigipirate, care evaluează ameninţarea teroristă, este activat în Franţa, unde nivelul roşu este în vigoare de la atentatele din Londra, din iulie 2005.

 

loading...