Breaking news

Sârbii îl revendică pe Dracula

Vlad Ţepeş zis Dracula, este revendicat de către sârbi. Un ziar din Serbia susţine că domnitorul Vlad Ţepeş ar avea origini sârbeşti.

În cadrul unui articol intitulat „Contele Dracula a fost sârb”, ziarul Kurir îl citează pe istoricul sârb Jovan Deretic care spune că a studiat în detaliu viaţa lui Vlad Ţepeş şi că acesta are origini sârbeşti.

Dracula a fost sută la sută sârb! Dar nu numai el. Majoritatea românilor de azi au origine sârbă. Mulţi dintre ei nu ştiu că, până în secolul 19, au vorbit limba noastră şi au folosit alfabetul nostru. I-am numit vlahi, adică păstori, deoarece populaţia din Transilvania se ocupa în special cu această ramură a agriculturii„, susţine Deteric, citat de Kurir.

Pe mormântul lui Dracula este scris: „Aici odihneşte Vlad Ţepeş, robul lui Dumnezeu”, scris în cea mai curată limbă sârbă. Există o dovadă mai mare ca aceasta?’ a mai declarat Deretic pentru acelaşi cotidian.

Nici etnologul sârb Bojan Jankovic nu este de altă părere: „Dracula a fost un mare patriot, el a folosit măsuri brutale de represalii împotriva inamicilor lor. El se identifică cu populaţia creştină sârbească, care s-a opus turcilor„.

Tabloidul Kurir mai scrie că Vlad Ţepeş s-ar fi fost născut într-un sat de lângă oraşul Târgovişte din România, în pofida faptului că, potrivit izvoarelor istorice, locul său natal este Sighişoara.