Breaking news

Sărbători cu suflet, de Crăciun, în Maramureș la RoVentura

„ROventura” încheie anul de călătorii în atmosfera magică a Maramureșului istoric. Sărbătorile de iarnă au alt farmec în Nordul țării iar bucatele tradiționale, straiele de sărbătoare, colinda autentică și jocul moroșenesc fac din Crăciunul petrecut în Maramureș, unul de neuitat.

George Mihai și Andreea Stravoiu, gazdele emisiunii, vă invită sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în a doua zi de Crăciun, să petrecem alături de ei sărbători de neuitat, prin intermediul “ROventura”, la Kanal D.

Din Maramureș răzbate parfum de sărbătoare, îndeosebi la gazde frumoase și bucuroase de oaspeți, iar călătorii noștri, George și Andreea ajung la Oncești, în locul unde pensiunile și-au primenit odăile, și gazdele – straiele, după obiceiul locului. Toată lumea întâmpină bucuria Nașterii Domnului, cu masa îmbelșugată și prietenii laolaltă. Pentru asta, pregătirile încep chiar din zori. De când se crapă de ziuă și până când ceasul bate aproape miezul nopții, moroșenii sunt ca argintul viu prin ogradă. Își împart lucrul și timpul după reguli nescrise, dar bine împământenite.

În aceste locuri, tradiția se păstrează încă, iar roventurienii, ne vor face, prin intermediul micului ecran, să simțim și să trăim experiența de care se bucură oricine a ales să petreacă sărbătorile în Maramureș.

De la pârlitul cu paie, până la afumătoarea pe lemne, totul s-a păstrat aici, ca odinioară și nimic nu alină mai bine dorul de țară, ca muzica, voia bună și bucatele tradiționale. Pomana, mâncare ritualică, la tăierea porcului, e apreciată, în egală măsură, de toți cei ce muncesc s-o pregătească, dar și de oaspeți de tot felul. Toate se-mpletesc frumos aici și ajută tradiția să meargă mai departe.

Nu ratați o ediție inedită “ROventura”, sâmbătă, 26 decembrie, de la ora 15:00, cu George Mihai și Andreea Stravoiu, la Kanal D.

>