Breaking news

Sarabanda demisiilor din PSD

Trei parlamentari au demisionat astăzi din Partidul Social Democrat, ca urmare a câștigării președenției PSD de către  Victor Ponta. Senatorul Şerban Mihăilescu și deputații Ioan Munteanu și Culiţă Tărâţă au demisionat din PSD şi au decis să se alăture grupului independenţilor, condus de Gabriel Oprea.

Sigla PSDDeciziile celor trei parlamentari vin la scurt timp după finalizarea alegerilor prezidențiale din PSD, alegeri care au culminat cu victoria lui Victor Ponta. Parlamentarii au motivat faptul că nu se mai regăsesc în actuala formulă de partid, însă au negat orice legătură între demisii şi preluarea şefiei partidului de către Ponta.

Prin aceste demisii, grupul parlamentarilor independenţi va fi format din 16 deputaţi şi nouă senatori

Gabriel Oprea declara, la începutul lunii ianuarie, că în grupul independenţilor au existat discuţii despre un nou partid politic , însă aceasta nu este o prioritate, după ce senatorii independenţi Liviu Câmpanu, Laurenţiu Chirvăsuţă, Ovidius Mărcuţianu şi Sorin Serioja anunţaseră că au existat discuţii în grupul independenţilor pentru înfiinţarea Uniunii pentru Progres, menţionând că şi-ar dori concretizarea proiectului.