Breaking news

Șapte turiști, blocați într-un telescaun pe pârtia Bunloc din Brașov, la 1.100 m altitudine

Șapte turiști sunt blocați de mai bine de jumătate de oră, la 1.100 m altitudine, deasupra pârtiei de schi Bunloc din Brașov, după ce telescaunul în care se aflau, s-a blocat din cauza unui cablu care s-a rupt.

telescaunDe jumătate de oră, șapte turiști îngheață de frig, pe un ger năpraznic, la 1,300 de metri altitudine, într-un telescaun blocat deasupra pârtiei Bunloc.

Diana Mircescu, turist blocat în telescaun, a declarat telefonic la Antena 3 că au sunat la 112 și că li s-a spus că vor interveni salvamontiștii.

Numai că aceștia au plecat pe jos către telescaun, și trebuie să urce către stația de plecare, doar cu picioare, întrucât nu dețin echipamentul necesar pentru intervenție.

Virgil, administratorul pârtiei Bunloc din Brașov, a declarat în direct, prin telefon la Antena 3, că la ultima cursă a telescaunului, a deraiat cablul de urcare la pilonul 20. Și că salvamontiștii au pornit de 20 de minute către locul unde se află telescaunul blocat și că în aproximativ 20 de minute vor ajunge acolo.

Administratorul a spus că singura modalitate de a-i aduce la sol pe cei 7 turiști blocați în telescaun este cu ajutorul celor de la salvamont care îi vor da jos cu un sac de salvare.

Medicul Raed Arafat a declarat la Antena 3, că telescaunul blocat se află la circa 5-6 metri de sol și că la baza pârtiei așteaptă două echipaje SMURD, care vor asigura îngrijiri emdicale celor 7 persoane blocate în telescaun. Pe pârtia Bunloc au sosit și jandarmi și angajați ai ISU Brașov.

Telescaunul este în funcțiune de 12 ani și este primul incident de acest fel, care se produce.

Pârtia Bunloc este situată pe un deal în municipiul Săcele, la 5 km de Brașov, de pe Dn1 – E60.

Altitudinea maximã este 1185 metri.  Pârtia de ski Bunloc are un grad de dificultate mediu și lungimea de 2900 m. Altitudinea la plecare este de 1170 m, iar la sosire de 600 m.