Breaking news

Șapte laboratoare de droguri, descoperite în București. 12 persoane au fost reținute

Poliţiştii antidrog au descoperit în București șapte laboratoare de droguri, găzduite în apartamente din mai multe sectoare ale Capitalei. Cei 12 membrii ai grupului infracțional au fost reținuți și urmează să fie duși la instanță cu propunerea de arest preventiv.

droguriCele 12 persoane au fost reținute în urma descinderilor efectuate de polițiștii antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T.

La datele de 12 şi 13 februarie, poliţiştii antidrog au efectuat trei acţiuni de prindere în flagrant şi opt percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, pe raza sectoarelor 2 şi 4.

Astfel, au fost descoperite şapte „laboratoare” de producere a cannabis-ului, culturi in-door, 30 kilograme de cannabis şi zeci de comprimate de ecstasy.

Drogurile obţinute erau distribuite pe raza Capitalei, în special în cluburi şi în zone de agrement.

Astfel, au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări, şapte culturi in-door (compuse din peste 500 de plante), ce aveau sisteme complete de întreţinere, preparare şi porţionare a drogurilor (instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, irigare, de reflectare a luminii, de ermetizare, de încălzire, termometre, cântare, mărunţitoare), aproximativ 30 kilograme de cannabis (muguri, masă vegetală uscată şi verde), o cultură de ciuperci halucinogene (droguri de mare risc), 49 de comprimate de ecstasy, aproximativ 5 grame de amestec de cocaină şi heroină, sumele de 7.300 de lei şi 220 USD, despre care se deţin date că provin din traficul de droguri.

Aceştia urmează să fie prezentaţi azi, în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

>