Săptămâna haute-couture primăvară-vară 2010

moda.Duminică 24 ianuarie a început la Paris săptămana modei haute-couture, eveniment de excepție în cadrul căruia își vor prezenta noile colecții brand-uri puține, dar reprezentative. Un fel de introducere de lux și mare stil în ceea ce va urma în lunile februarie și martie, luni dedicate a nenumărate prezentări pret-a-porter.

Evenimentul haute-couture ce propune linii exclusiviste, colecții unice, ermetice, de lux, a fost deschis de creatorul de modă de origini ruso-germane Josephus Thimister. Ieri, 25 ianuarie, a venit rândul marilor nume: Christian Dior și Giorgio Armani.

Casa de modă Christian Dior, prin creatorul John Galliano, propune o colecție inspirată pe de o parte din lumea ecvestră, cu taioare în stil vânătoresc ce pun în evidență talia, fuste de echitație cu cute sau bufante, pe de altă parte din moda începutului de secol XX, cu rochii de bal cu umerii goi, strânse în talie și bufante. Paleta de culori este variată și îmbină armonios violetul și ciocolatiul, bordoul și rozul, albastrul petrol și griul.

SUMMARY-DIOR

În colecția Giorgio Armani Privé, în schimb, se mizează pe clasicele alb, negru și argintiu, într-o colecție de mare rafinament de inspirație asiatică.

armaniG

Astăzi vor fi prezentate colecțiile primăvară-vară Chanel și Givenchy, iar în zilele ce urmează alte nume mari precum Jean Paul Gaultier și Valentino, dar și tinere talente internaționale: Alexis Mabille și Anne Valerie Hash.

Marea noutate a acestei ediții este lansarea bijuteriilor de lux Haute Couture/Haute Joiellerie. De altfel, joi se vor afla sub reflectoare bijuteriile haute-couture ale caselor Boucheron, Dior, Chanel, Cartier, Mellerio dits Meller și Van Cleef & Arples.

>