Breaking news

Săniuşul, unul din cele mai apreciate sporturi de iarnă

În România, pe timpul iernii, săniuşul rămâne în continuare unul dintre cele mai populare sporturi atât în rândul copiilor cât şi cel al adulţilor.

Săniuşul este unul din cele mai apreciate sporturi de iarnă pentru copii. Încă de la apariţia primilor fulgi de zăpată, copii îşi scot săniuţele din garaj şi pornesc pe derdeluş.

Cei mici preferă săniuţele deoarece acestea conferă libertatea de a aluneca pe zăpadă într-un mod foarte sigur şi foarte distractiv.

Fiind cel mai vechi sport de iarnă, săniuşul oferă satisfacţii foarte mari şi poate fi practicat oriunde este zăpadă suficientă.

Părinţii trebuie să fie însă foarte atenţi la echipamentele celor mici şi să le ofere săniuţe de calitate, fei că funt confecţionate din lemn, fier sau plastic.

Este recomandat ca părinţii să-şi însoţească copii la derdeluş şi să supravegheze atent joaca acestora. Mai mult, părinţii care se implică în jocul copiilor îi pot învăţa  pe cei mici cum să utilizeze corect o săniuţă şi cum să evite eventualele pericole.