Breaking news

Sandra Izbașa a câștigat medalia de aur la sărituri la Jocurile Olimpice de la Londra

Românca Sandra Izbașa a câștigat duminică, aurul la sărituri, la Olimpiada din Londra.

Gimnasta română, Sandra Izbașa a devenit duminică, campioană olimpică la sărituri. Într-o finală olimpică unde 4 din cele 8 finaliste au ratat, Sandra a rămas pe aparat și a făcut o săritură către aurul olimpic.

Pornită cu a treia notă din calificări, Sandra a sărit ultima în finală și cu o medie de 15.191 a cucerit titlul olimpic.

Prima săritură a avut dificultate 6.10, și a primit 9.283 pentru execuție. Iar a doua săritură a avut dificultate 5,80 și  aprimit 9.200 pentru execuție.

Medalia asta înseamnă extrem de mult pentru mine, deşi sincer nu mă aşteptam, pentru că eram ultima în concurs. A fost destul de dificil, a trebuit să am nervii destul de tari, dar am reuşit. Nu pot să zic că este o medalie de aur neaşteptată, săriturile, ca şi celelalte aparate, sunt un sport al nervilor, pentru că în finală nu iei absolut de loc contact cu aparatul şi cine este pregătit face surpriza. Când îţi auzi imnul ţării nu se poate explica în cuvinte senzaţia trăită”, a spus Izbaşa după festivitatea de premiere.

Argintul a revenit americancei MARONEY Mc Kayla, care deși a ratat a doua săritură, a rămas pe locul doi cu o medie de 15.085. Americanca a căzut în fund la a doua săritură, însă pentru că la prima a primit o notă foarte mare, a rămas pe podiumul olimpic.

Bronzul a revenit rusoaicei ASEKA Maria. Canadianca Black Elisabeth a ratat prima săritură pentru care a primit nota ZERO, iar pe a doua nu a mai putut să o execute pentru se lovise la picior.  Încă odată, o româncă  areuși să învingă la gimnastică o rusoaică și o americancă.

Sandra Izbașa aduce pentru România, cea de-a opta medalie la Jocurile Olimpice de la Londra, și poate să mai aducă încă o medalie în finala de la sol unde este calificată cu a doua notă.