Breaking news

Sănătatea e cea mai importantă: alege cele mai bune servicii de kinetoterapie!

loading...

Sănătatea este cea mai mare avere a fiecărui om și în ultimul an ne-am convins cu toții de acest lucru. De aceea, este important să avem grijă de noi în orice moment al vieții și să alegem să prevenim anumite afecțiuni.

Din nefericire, foarte multe persoane ignoră anumite probleme de sănătate și ajung la medic abia în stadii avansate ale afecțiunilor. Unele boli pot fi prevenite prin măsuri foarte simple, cum ar fi odihna, alimentația corectă, puțin sport zilnic și reducerea stresului. Stresul și sedentarismul, alături de un program de lucru dezorganizat și de o alimentație incorectă sunt factorii care determină cele mai multe boli moderne. 

Astăzi, tot mai multe persoane sunt afectate de probleme ale sistemului locomotor. Așa cum știi și tu, programul de lucru sedentar de 8 ore (uneori adăugându-se și ore suplimentare) își spune cuvântul la un moment dat. Problemele coloanei și ale articulațiilor sunt în principal cauzate de sedentarism și de postura incorectă. Dacă se mai adaugă și probleme cu greutatea, rezultă ,,rețeta perfectă” pentru diferite afecțiuni cum ar fi hernia de disc. 

Chiar dacă ai un loc de muncă sedentar, trebuie să știi că există modalități prin care poți preveni afecțiuni dureroase și grave. Spre exemplu, la fiecare oră este bine să iei măcar două-trei minute de pauză, să te ridici de la birou și să faci exerciții ușoare de ridicare pe vârfuri și întinderi. Chiar dacă par gesturi neînsemnate, nu ai idee cât de mult contează. Iar la finalul zilei, dacă poți, mergi pe jos acasă. În caz contrar, ieși la o plimbare de jumătate de oră după ce ajungi acasă sau chiar mergi și fă sport la o sală de fitness. Este important să incluzi mișcarea în viața ta pentru a preveni probleme ale coloanei, articulațiilor și mușchilor. 

Totuși, în cazul în care deja ai anumite probleme de sănătate, este bine să știi că există câte o soluție eficientă pentru fiecare în parte. Astfel, poți apela cu încredere la servicii medicale de recuperare, mai exact la kinetoterapie, fizioterapie, masaj și multe altele. Acestea sunt utile atât când dorești să rezolvi anumite probleme ale aparatului locomotor cauzate de sedentarism și poziție incorectă, dar și cauzate de vreun accident sau chiar un defect congenital. Datorită progresului în medicină și tehnologie, astăzi te poți recupera într-un timp scurt și într-un mod eficient. 

Așadar, dacă ai anumite probleme și vrei să îți recapeți sănătatea, apelează cu încredere la o clinica kinetoterapie Bucuresti, așa cum este Kinetic Performance. Aici vei găsi medici și fizioterapeuți empatici, care îți vor oferi cel mai bun plan de tratament. De asemenea, te vei bucura și de terapii diferite, dar foarte eficiente, cum ar fi oxigenoterapia hiperbară sau Kinesiology Taping, în cazul în care ai nevoie. 

Îți recomandăm să mergi cât mai curând la o evaluare a aparatului locomotor, pentru a preveni sau a trata problemele încă din stadiul incipient. Astfel, te vei bucura de o viață fără dureri și de libertate de mișcare. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qCPUBf1ek-Y

loading...