Breaking news

Samoa, prima țară din lume care a trecut în 2012

loading...

Au tăiat o zi din calendar și au reușit să fie primii care intră în noul an. Este vorba de locuitorii micului stat Samoa din Pacificul de Sud.

Petrecerea de Anul Nou a început în Samoa, pe 29 decembrie, sub un curcubeu de artificii, iar apoi întreaga ţară a sărit peste ziua de vineri şi a trecut direct la ora 00.01, din 31 decembrie.

Samoa şi arhipelagul vecin Tokelau se află de-a lungul graniţei orare care desparte Pacificul de sud, şi ambele seturi de insule au decis să se realinieze în acest an de la fusul orar american la cel asiatic, pentru a fi în acord cu principalii parteneri comerciali.

Sărbătorirea a continuat şi sâmbătă în capitala Apia, piscinele şi plajele fiind pline cu samoani şi turişti care celebrează faptul că în acest an, în mod cu totul neobişnuit, au trecut primii în noul an şi nu ultimii.

Cea de-a doua țară care a trecut în noul an este Noua Zeelandă. Însă petrecerile nu au mai fost la fel de fastuase ca în alți ani, datorită ploilor torenţiale şi furtunile cu tunete şi fulgere care au dus la anularea focurilor de artificii din capitala Wellington, oraşul Palmerston North şi populara zonă de plajă a Muntelui Maunganui.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian