Breaking news

Salvaţi Copiii semnalează pe Facebook un caz şocant de violenţă, dintr-o şcoală românească. VIDEO

Organizaţia Salvaţi Copiii semnalează pe pagina sa de Facebook un caz de violenţă fizică între elevii unei şcoli din România. Părinţii copilului bătut şi torturat psihic sunt acuzaţi de direcţiunea şcolii că au apelat la ajutorul mass-media în mod neîntemeiat.

Salvaţi Copiii a postat vineri o înregistrare şocantă pe reţeaua de socializare Facebook. În imagini apare un copil al unei şcoli din Bucureşti care este lovit cu brutalitate de un coleg mai mare, în timp ce alţi elevi asistă de pe margine şi încurajază agresorul.

Vă propunem să discutăm despre violenţa în şcoli între elevi (aşa-numitul fenomen de bullying). Reportajul postat a fost realizat cu camera ascunsă într-una din şcolile din Bucureşti. Este vorba de un caz grav de agresiune fizica şi emoţională asupra unui adolescent. Agresorul? Colegul lui de clasă. Din nefericire, directoarea şcolii nu a înţeles ce responsabilităţi îi revin”, arată membrii organizaţiei Salvaţi Copiii în textul de prezentare a imaginilor.

Reportajul postat pe YouTube este realizat de televiziunea Kanal D. Filmarea surprinde tortura psihică şi bătaia la care este supus un elev de gimnaziu. Copilul a declarat jurnaliştilor că agresiunile se petrec zilnic şi că îi este teamă să mai meargă la şcoală.

Directoarea şcolii acuză părinţii copilului şi presa că au filmat în interiorul instituţiei de învătământ fără aprobare. Despre actele de tortură emoţională şi violenţă fizică întreprinse de elevul agresor, directoarea susţine că nu poate face altceva decât să îi scadă acestuia nota la purtare. Se pare că nu a fost acordată consiliere psihologică nici agresorului, nici victimei, iar despre cursuri speciale de consiliere la clasă nici nu poate fi vorba.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti nu s-a sesizat încă pentru a o demite pe directoarea care facilitează acte anti-sociale în interiorul instituţiei de învăţământ pe care o conduce.

Ca urmarea a fenomenului de hărţuire emoţională şi fizică petrecut în şcolile din Statele Unite, în 2010 a avut loc un val de sinucideri în rândul elevilor de gimnaziu şi de liceu. Anul trecut, CNN a demarat o campanie prin intermediul căreia încerca să afle ce determină violenţa dintre tineri şi cum ar putea fi împiedicată. Agresorii se leagă de felul în care arată victimele, de gesturi, vestimentaţie, opinii sau particularităţi existenţiale. Însă cauza reală a hărţuirilor este sistemul de valori care le este transmis copiilor. Unii dintre aceştia sunt încurajaţi să creadă că hărţuirea celorlalţi este o modalitate de a avansa în cadrul ierarhiei sociale. Una dintre concluziile campaniei CNN este aceea că în programa educaţională ar trebui introduse discipline care să îi ajute pe copii să îşi dezvolte capacitatea empatică.

valentin.spinu@exclusivnews.ro

.