Breaking news

Salvați Copiii a donat un nou incubator Maternității Giulești

La mai puțin de o lună de la Semi-maratonul București, Salvaţi Copiii România a donat miercuri Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești) din Capitală un incubator de transport performant, în valoare de 10.000 de euro. Acesta este destinat îngrijirii copiilor născuți prematur și a fost achiziționat din donațiile strânse de vedetele și alergătorii care au participat la competiție în echipa Salvați Copiii România.

incubator copiiAnual, la Maternitatea Giulești au loc aproape 3.600 de nașteri și sunt îngrijiți peste 400 de nou-născuți prematur, aceasta fiind una dintre cele șapte unități medicale de nivel III din Capitală. În 2014, Salvați Copiii a mai oferit secției de neonatologie un incubator de terapie intensivă, în valoare de 16.400 de euro.

„Donația făcută astăzi Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” ne aduce mai aproape de planul organizației: în 2016, Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 25 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din întreaga ţară. Prin dotările de până acum am reuşit să contribuim la salvarea a peste 18.000 de bebeluşi, iar cu donațiile din acest an sperăm să ajutăm alte câteva mii de copii în anii următori. Bebelușii vor primi o șansă la viață și, astfel, numărul deceselor în rândul prematurilor va scădea semnificativ.” – Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii.

Pe lângă copiii născuți înainte de termen în spitalul nostru, primim și prin transfer prematuri și bebeluși cu stare generală gravă, care necesită internare în secția de terapie intensivă. Suntem recunoscători pentru incubatorul pe care l-am primit astăzi, acest aparat de ultimă generație ne va permite îngrijirea în condiții de siguranță a prematurilor și efectuarea de consulturi interdisciplinare (oftalmologie, neurologie, cardiologie, chirurgie infantilă) pentru aceștia. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru donație și implicare!”- Dr. Ioana Roșca, Șef Secție Neonatologie, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” București.

Fondurile necesare achiziționării aparatului medical performant au fost strânse în urma Semi-maratonului București, ce a avut loc în data de 15 mai. Aproape 200 de voluntari au alergat în echipa Salvați Copiii, alături de vedetele Oana Tache, Cornel Ilie, Ioana Ginghină, Deepcentral (George Călin și Doru Todoruț), Ana Baniciu și Dorian Popa. Aceștia au adunat 335 de donații, în valoare de aproximativ 10.000 de euro (44.169 lei).

Salvați Copiii a beneficiat și de sprijinul companiilor Reckitt Benckiser și Mara Logistics, care s-au alăturat cauzei și au ales să ajute copiii născuți prematur prin donații generoase. Având în vedere că prima participare la o astfel de competiție a fost de succes, Salvați Copiii va participa și la Maratonul București din 9 octombrie, una dintre cele mai importante competiții de profil din țară.

Deși nu sunt încă mamă, am ales să mă implic în campaniile Salvați Copiii. Este necesar să fim conștienți că mai importanți decât noi, atât la nivel individual, cât și ca generație, sunt cei ce urmează. Schimbările trebuie făcute cu gândul la ei, la sănătatea lor mentală și fizică și la ajutorul de care au nevoie. Mai bine luptăm împreună azi pentru mâine, decât să nu luptăm deloc sau să ajungem mâine să ne plângem pentru că am fost ignoranți azi!” – Oana Tache, VJ MTV.

La fiecare cinci ore, în România moare un copil mai mic de un an. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2014. Aceşti copii ar putea trăi dacă maternităţile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie.

Îmi doresc ca toți copiii născuți prematur să beneficieze de cele mai bune îngrijiri, iar acest lucru se poate întâmpla doar într-o maternitate cu aparatură medicală modernă. Voi continua să mă implic pentru fiecare dintre acești bebeluși care se grăbesc să vină pe lume, pentru viitorul lor și pentru viitorul României! Felicit Salvați Copiii pentru inițiativă!” – Amalia Năstase, ambasador al campaniei Salvați Copiii pentru reducerea mortalității infantile.

Programul de reducere a mortalității infantile derulat de Salvați Copiii poate fi sprijinit printr-o donație lunară în valoare de 2 euro, trimițând un SMS cu textul „SALVEZ” la 8844.

salvati copii inbubator giulesti