Breaking news

Salonul Calului adună în România peste 100 de călăreţi şi 150 de cai din Europa

Salonul Calului, singurul concurs premium al echitaţiei în România, un maraton de competiţii de înaltă performanţă, adună la start peste 100 de călăreţi şi 150 de cai din mai multe ţări europene.

echitatie - salonul calului 2014A treia ediţie a Salonului Calului se va desfăşura între 26 septembrie şi 5 octombrie, la Baza Hipică Equestria de pe DN 1 Snagov – sat Tâncăbeşti. Sunt aşteptaţi 100 de sportivi şi 150 de cai în competiţie, din Belgia, Italia, Franţa Austria, Bulgaria, Grecia, Croaţia, Turcia şi Germania, care vor concura în cadrul a 15 probe dotate cu premii în valoare totală de 16.000 Euro.

Cele mai importante probe competiţionale din cadrul concursului Grand Prix FEI CSI* sunt programate în week-end-ul 4-5 octombrie şi includ circuitele VIP Tour, Young Horses Classes Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour, precum şi Bucharest International Grand Prix.

De asemenea, în intervalul 26-28 septembrie, Salonul Calului va găzdui Competiţia naţională de sărituri peste obstacole (CSN), care include 11 probe cu diferite niveluri de dificultate şi de vârstă, inclusiv cele mai importante şi cel mai bine premiate două probe ale competiţiei,  Trofeul Equestria, aflat la a doua ediţie, şi Cupa Salonul Calului. Nivelul de dificultate al probelor variază de la cele mai uşoare probe pentru copii, amatori şi cai tineri, la cele cu elemente de dificultate specifice sportivilor experimentaţi. Vor fi probe de nivel F (cel mai uşor), respectiv E, D,C, B si A (cel mai dificil). Fondul total de premiere din competiţia naţională se ridică la 28.000 RON.

Personalităţile care au confirmat participarea la competiţiile sportive sunt: Gilbert Remy (Luxemburg) – arbitru şi şef de pistă internaţional gr. III, Alexandru Iavorovski (România) – arbitru internaţional, fost Secretar General al Federaţiei Ecvestre din Turcia, acum în poziţia de Preşedinte al Juriului, arbitri internaţionali recunoscuţi din Turcia, precum şi reputatul comentator Cristian Ţopescu, un susţinător consacrat al Salonului Calului încă de la prima sa ediţie.

Iată că, odată cu cea de a 3-a sa ediţie, Salonul Calului se poziţionează tot mai ferm în zona reînvierii competiţiei şi spiritului de performanţă, nobilul sport al echitaţiei devenind un reper pentru toţi pasionaţii acestei discipline sportive. Toate concursurile şi probele, pe diferite niveluri de dificultate şi de vârstă înscrise în program, au atins acum un număr-record. Interesul competitorilor străini, al personalităţilor care au acceptat să ne susţină, arată că am reuşit să ne apropiem de obiectivul stabilit de noi încă de la prima ediţie: transformarea Salonului Calului într-o platformă est-europeană de încurajare şi promovare a sportului ecvestru”, a declarat dr. Ozana Moraru, preşedintele clubului Equestria.

Organizat de Clubul de Echitație Equestria aflat pe DN1 pe direcţia Tâncăbeşti (Snagov), Salonul Calului şi-a propus să consacre în România un model inspirat din Salon du Cheval, de la Paris.

>