Breaking news

Sali organizate in mod corect cu mobilier gradinite

Chiar daca la prima vedere poate fi greu de crezut, salile de clasa ale grupelor de copii de gradinita pot fi organizate. Depozitarea jucariilor si a materialelor didactice trebuie sa se faca in spatii special amenajate. Pentru a avea Sali ordonate, un mobilier gradinite potrivit poate fi aliatul cel mai bun.

Profesorii au nevoie de spatii numeroase pentru a-si depozita materialele didactice. Pe de alta parte, copiilor niciodata nu le ajung jucariile si de la an la an apar altele noi. Acestea au nevoie de locuri in care sa fie pastrate pentru a le putea utiliza in fiecare zi.

Dulapurile cu sertare sunt printre preferatele cadrelor de invatamant prescolar. Acestea ofera multiple spatii de depozitare, iar obiectele pot fi separate cu usurinta. Sortarea planselor de lucru, a cartilor de colorat este mult mai simpla in cazul unor astfel de piese de mobilier.

Piesele de mobilier in care sunt depozitate jucariile trebuie sa fie de dimensiuni mai mici. Astfel, ele ofera accesibilitate pentru fiecare dintre copii. Indrumatorii ii pot invata, totodata, pe cei mici sa isi ia singuri jucariile si sa le stranga in acelasi loc atat timp cat le este permis accesul prin adaptarea la inaltimea lor.

Ideea de a dezvolta autonomia copiilor inca din faza prescolara este extrem de placuta de parinti. Faptul ca cei mici isi vor strange singuri lucrurile ii va ajuta sa devina persoane organizate. Continuare celor invatate la gradinita in mediul familial este, desigur, responsabilitatea parintilor.

Mobilier gradinite – elementele centrale ale unor sali armonioase

Desi gradinita este un loc perfect pentru joaca datorita numarului mare de copii prezenti, unii dintre acestia pot fi reticenti. Pentru ca despartirea de parinti sa fie usoara, salile trebuie sa fie armonioase, iar educatorii prietenosi. Crearea unui mediu placut poate fi aspectul definitoriu in conduita copiilor.

Se poate observa de oricine comportamentul copiilor si modul in care acestia se retrag atunci cand nu se simt in siguranta intr-un loc. Pentru a crea un ambient placut, piesele de mobilier gradinite, covoarele si draperiile trebuie sa fie cat mai colorate. O paleta coloristica vie este un factor care atrage atentia copiilor, le capteaza interesul si nu ii face sa devina anxiosi la separarea de parinti.

Amenajarea salilor unei gradinite trebuie sa fie facuta in functie de ceea ce le-ar placea celor mici. Tinand cont de faptul ca le este destinat lor, trebuie avut in vedere crearea unui mediu potrivit pentru copii.

Cum alegem mobilierul pentru copii?

Piata moderna ofera o mare varietate de optiuni de design la cele mai atractive preturi. Cu toate acestea, designul si pretul nu ar trebui sa fie obiectivul principal. In schimb, ar trebui sa va concentrati asupra materialului folosit pentru producerea mobilierului folosit in unitatile de invatamant.

Expertii au considerat intotdeauna ca cel mai bun material pentru mobilierul dedicat celor mici este lemnul natural, in special fagul sau stejarul. Desigur, astfel de piese sunt mult mai scumpe decat analogii din alte materiale. Cu toate acestea, mobilierul din lemn natural prezinta un avantaj enorm. Daca nu va puteti permite mobilier din lemn natural pentru cei mici, puteti opta pentru unul din MDF.