Breaking news

Salariu uriaș pentru șefa Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor

Angela Toncescu, Șefa Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor(CSA) are un salariu de 348.245 euro. Președinta CSA are un salariu de 21 de ori mai amre decât la președintelui României. În același timp este și este şi manager într-o firmă de asigurări, potrivit unei anchete realizate de ziarul Adevărul.

angela toncescuȘefa CSA, Angela Toncescu este unul dintre cel mai bine plătiţi bugetari din România. În fiecare zi, Toncescu câștigă 1.450 euro, adică aproximativ 10 salarii minime pe economie.

Potrivit fişelor fiscale depuse la Administraţia Finanţelor Publice a Sectorului 3 al Capitalei, Angela Toncescu câştigă un salariu net de peste 1,4 milioane de lei (348.245 de euro). Toncescu îşi aprobă singură salariul, fără să dea scoloteală Parlamentului. În 2008, și-a majorat salariul cu 34.000 de euro.

Angela Toncescu încasează, într-o singură lună, 173 de salarii medii brute pe economie sau 2.190 de salarii minime.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, la 8 decembrie 2010, Toncescu era încă director general adjunct, cu atribuţii de administrator, la sucursala din judeţul Mureş a Asirom Vienna Insurance Group. Practic lucra ca amnager la o firmă pe care o controla în calitate de șefă a Asigurărilor. Acest lucru ar fi trebuit trecut în declarația de interese, lcuru care nu s-a întâmplat.

În 2008, inspectorii ANI au cerut Parchetului General anchetarea Angelei Toncescu pentru fals în declaraţii. Însă dosarul a primit NUP.