Breaking news

Safety Demo, antrenament în tehnica pilotajului avansat cu Iacării Acrobaţi

Echipa românească de acrobaţie aeriană „Iacării Acrobaţi”, organizează în perioada 29 aprilie – 1 mai 2012, două zile de zbor pe avioanele YAK-52.

Antrenamentul prevede executarea zborurilor în siguranţă prin recunoaşterea, scoaterea sau evitarea atitudinilor anormale ale avionului şi luarea unor măsuri optime de redresare a acestuia.

Antrenamentul constă în zboruri demonstrative şi este realizat pentru a dezvolta simţurile, a mări încrederea, pentru a conştientiza şi anticipa o situaţie anormală, dar şi în scopul folosirii optime a performanţelor aerodinamice pentru recuperare rapidă la zborul normal.

„Ideea de Safety Demo a apărut deoarece ne dorim foarte mult ca piloţii, şi nu numai, să înţeleagă că, în aviaţie, lucrurile nu funcţionează pe ideea „lasă ca merge aşa”. Ştim că piloţii români sunt bine pregătiţi, însă, deoarece suntem oameni, putem comite erori”,  a declarat Dan Ştefănescu, managerul echipei „Iacării Acrobaţi”.

Instructorii de zbor Ioan Postolache, Dan Ştefănescu şi Dan Conderman, alături de multiplul campion mondial la acrobaţie Jurgis Kairys, piloti cu înaltă pregătire şi vastă experienţă de zbor în competiţii şi demonstraţii aeriene, vor instrui piloţii atât în zbor, cât şi la clasă, în tehnici avansate de pilotaj.

Ediţia de anul acesta  a Safety Demo, are loc la Aerodromul Băneşti, DN1, Km83, judeţul Prahova.