Breaking news

Şae poliţişti de frontieră de la Giurgiu, reţiunuţi de DGA pentru luare de mită

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, au reţinut miercuri, şase poliţişti de frontieră sub acuzaţia de luare de mită.

După efectuarea procedurilor legale de aducere la cunoștință a învinuirii și audierii în calitate de suspecți, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore față de 6 din cei 7 polițiști de frontieră cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

La data de 18.07.2019, urmează ca, după punerea în mișcare a acțiunii penale, să se dispună măsurile procesuale adecvate. Față de al șaptelea polițist s-a dispus măsura cercetării în stare de libertate.

Reamintim faptul că, în cursul dimineții de astăzi, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au efectuat o percheziție în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier și au pus în executare 7 mandate de aducere față de 7 agenți de poliție suspectați de săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Conform cercetărilor, în perioada ianuarie-mai 2019, polițiștii de frontieră au pretins și primit sume de bani de la conducători auto ai unor autovehicule ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuții de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor și/sau bagajelor (marfa din autovehicule). În unele situații, polițiștii au pretins și primit sume de bani, pentru a nu constata contravenții/infracțiuni la regimul de frontieră săvârșite de către conducătorii auto.

În cauză, probele au fost administrate cu sprijinul Serviciului Operații – Structura Centrală D.G.A., cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.

>