Breaking news

Sabin Orcan, “skinhead-ul” de la Adevărul

Sabin Orcan, autorul de la Adevărul, care a lansat ieri atacuri la persoană, la adresa redactorilor exclusivNews.ro, cere sacrificiu uman în numele spectacolului mediatic.

sabin_orcan_3Sabin Orcan, băiatul simpatizant al capetelor rase, care chinuie tastatura pentru site-ul ziarului Adevărul, a scris ieri un text în care îşi exprimă deziluzia că pericolul de contaminare radioactivă a jurnaliştilor români trimişi în Japonia nu este aplaudat şi încurajat cu unanimitate de opinii.

Orcan afirmă cu hotărât simţământ că, în situaţia de faţă, “corespondenţa de la locul catastrofei e proba de foc a jurnalismului adevărat”. Probabil că reporterii Carmen Avram şi Cosmin Stan vor merita apreciere numai după ce îşi vor fi pus viaţa în pericol, spre decizia de recunoaşterea a meritelor profesionale de către skinhead-ul Sabin Orcan.


În paralel cu instigarea la jertfă umană, pe care Orcan o trâmbiţează, adulmecând furibund mirosul morţii, băiatul ras pe cap, de la Adevărul, aruncă totodată un pumn de noroi înspre redactorii exclusivNews.ro, care au avut obrăznicia de a-şi exprima îngrijoararea faţă de pericolul în care se află cei doi trimişi speciali ai televiziunilor din România.

La o privire mai atentă printre textele lui Sabin Orcan, iese la iveală faptul că tânărul este un apărător al persoanelor care propovăduiesc legionarismul în lăcaşuri ale Bisericii Ortodoxe Române. Se pare că Orcan nu este străin de doctrine care răspândesc cultul morţii.

În lamentaţia sa din 28 februarie 2011, “Legionarii, la zid. Comuniştii, nu!”, Sabin Orcan plânge pe umărul preotului Iustin Pârvu, le compătimeşte pe maicile care cântă imnuri legionare şi caută din răsputeri circumstanţe atenuante pentru difuzarea şi răspândirea către public a înregistrărilor care fac apoligia fascismului.

Dacă unui bătrân călugăr îi place să audă un «cânticel» legionar, gata, sărim în sus şi tragem semnalul de alarmă”, spune Orcan. “Asta e preocuparea jurnaliştilor imberbi”.

Setea neostoită de vieţi hăcuite, a unor indivizi precum Orcan, face parte din delirul maselor care se adună în tribune pentru a aclama tragedia. Însă este regretabil şi revoltător că personaje de acest fel, desprinse din arta grotescului, s-au infiltrat în redacţiile de presă şi scuipă din otrava lor înspre societate.

Bosch_Purtarea_crucii_1515_1516_px500