Breaking news

Să mai lenevim acasă pe canapea

Cu secole în urmă, în palatele nobililor europeni a apărut mobila numită „diwàn” A fost adusă în Europa din Imperiul Otoman și a fost inițial o bancă din lemn căptușită  cu cotiere. Astăzi, canapeaua a evoluat în forme extrem de complexe și diverse, devenind una dintre cele mai importante piese de mobilier tapițat pentru odihnă, somn și relaxare.

Canapea cu sau fără mecanism de extensie – care este cea mai bună alegere?

Dacă sunteți în căutarea unei canapele, aceasta este probabil una dintre întrebările care vă preocupă. Adevărul este că nu există un răspuns corect, deoarece decizia este în cele din urmă în întregime a dvs.. Totul depinde de pentru ce doriți să utilizați acest mobilier, cât spațiu aveți și dacă doriți ca aceasta să vă ofere mai mult decât un loc confortabil și comod pentru a vă așeza.

Canapelele fără funcția „somn” sunt de obicei preferate de persoanele cu case foarte spațioase care nu au nevoie de spațiu suplimentar de dormit. Pentru reprezentanții acestei categorii relativ mică de oameni, este important ca, canapeaua pe care o vor pune în sufragerie să ofere un confort deosebit atunci când stau, să urmeze tendințele modei și să aibă forme și modele nonstandard pentru a impresiona.

Canapele cu funcție de dormit sunt alegerea preferată pentru toți, pentru care este important să aibă nu numai un loc elegant și confortabil de stat, ci și un loc suplimentar de dormit. Pentru a fi complet sinceri, canapele extensibile sunt alegerea atât a majorității consumatorilor, cât și a experților în design interior.

Cum să alegeți o canapea comodă și de calitate?

Fie că optați pentru o canapea fără mecanism de extensie sau o canapea extensibilă , alegerea corectă depinde de mai mulți factori care ar trebui luați în considerare.

Spațiul disponibil

Dacă aveți un spațiu mic disponibil și trebuie să folosiți fiecare loc, atunci o alegere bună ar fi canapeaua liniară cu trei locuri, colțarul și canapele cu un singur braț. Nu veți greși dacă vă concentrați pe modele cu spațiu de depozitare suplimentar și funcție „somn”

Dacă spațiul este generos, puteți lua în considerare cumpărarea unei canapele cu braț stâng sau drept, în formă de U sau pur și simplu puneți două canapele liniare cu câte trei locuri pe ambele părți ale mesei.

Funcționalități

Canapelele moderne au multe caracteristici suplimentare, deci este bine să decideți în avans ce caracteristici doriți să aibă canapeaua dvs., astfel încât să vă poată oferi confortul de care aveți nevoie. O alegere foarte bună sunt, de exemplu, modelele în care un loc poate fi transformat într-un șezlong confortabil, precum și modelele cu dotări suplimentare, cum ar fi suporturile pentru laptopuri, dispozitiv de încărcare a telefonului, suporturile pentru cafea, rafturi pentru cărți etc. etc..

Confort

Indiferent de scopul funcțional al canapelei, unul dintre principalii factori de luat în considerare este confortul. Prin urmare, înainte de cumpărare, este recomandabil să vă asigurați că, canapeaua pe care ați ales-o îndeplinește cerințele dvs. de comoditate și confort. Vă sfătuim să mergeți la showroom, să vă așezați pe canapea pentru a vă asigura că înălțimea spătarului este adecvată și pernele  – cu moliciunea potrivită. Dacă v-ați oprit la o canapea cu funcție de extensie, este bine să acordați atenție mecanismelor de extensie, grosimii saltelei și la cât de mare este patul transformat după extinderea canapelei.

Tapițeria

Alegerea tapițeriei depinde din nou atât de preferințele dvs., cât și de frecvența cu care veți folosi canapeaua și dacă va fi folosită în principal de adulți, copii și animale de companie. De exemplu, dacă nu veți sta pe canapea în fiecare zi și nu o veți folosi ca pat noaptea, o canapea cu tapițerie din piele va arăta grozav în camera dvs. de zi.

Dacă sunteți în căutarea unei canapele extensibile pentru uz zilnic, atunci cea mai bună alegere sunt modelele cu tapițerie din material textil sau sintetic ușor de întreținut și de curățat.

>