Breaking news

S.Pellegrino aniversează 120 de ani printr-o călătorie gastronomică de excepție

Cu ocazia aniversării celor 120 de ani, S.Pellegrino a găzduit o cină specială, pregătită de Ana Roš, cheful restaurantului Hiša Franko din Slovenia, aflat pe locul 38 în topul The World’s 50 Best Restaurants, și Alex Petricean, cel mai bun bucătar român în 2018 conform ghidului Gault & Millau, prin care celebrul brand a creat o experiență unică distinșilor săi oaspeți.

Este pentru prima dată când un chef, al cărui restaurant se află printre cele mai bune 50 de astfel de locații din lume, gătește pentru publicul român, în colaborare cu unul dintre cei mai buni bucătari locali ai momentului.

Cina S.Pellegrino a avut loc la restaurantul NOUA, deschis recent de Alex Petricean la București. Locația aleasă s-a potrivit ca o mănușă pentru celebrarea poveștii excepționale a celor 120 de ani ai S.Pellegrino, subliniind legătura strânsă a brandului cu lumea fine-diningului.

Cei doi bucătari și-au ghidat oaspeții într-o călătorie gastronomică, unde tradiția și creativitatea au trecut frontierele și imaginația. Cina de nouă feluri a inclus preparate precum čompe s skuto (brânză fermentată și ciocolată afumată), creier de miel și bignè cu fructe de pădure conservate sau slănină de sepie, lapte din muguri de pin și pâine veche, create de Ana Roš, precum și chips de cartof cu smântână afumată și prune Mirabelle sărate sau salată de roșii cu brânză în crustă de mămăligă, pregătite de Alex Petricean.

Timp de 120 de ani, S.Pellegrino a avut plăcerea să împărtășească oaspeților săi fiecare experiență de fine dining, adăugând întotdeauna efervescență ocaziilor speciale.

Ca un tribut adus acestei cine deosebite, S.Pellegrino a prezentat sticla în ediție limitată lansată cu ocazia aniversării celor 120 de ani. Aceasta este fabricată dintr-o sticlă pusă în valoare de elemente de design sub formă de diamante în relief. Cu fațete multiple, pure și gândite să reziste o veșnicie, diamantele surprind esența celor mai frumoase momente ale vieții.

***

Despre S.Pellegrino

S.Pellegrino, Acqua Panna și băuturile răcoritoare carbogazoase cu fructe Sanpellegrino sunt mărci înregistrate Sanpellegrino S.p.A., cu sediul la Milano, în Italia. Distribuite în peste 130 de țări de pe toate cele cinci continente, aceste produse reprezintă calitatea prin excelență, grație originii lor, și reflectă interpretarea stilului italian internațional, ca o sintează a plăcerii, a sănătății și a bunăstării.

Fondată în 1899, Sanpellegrino S.p.A. este cea mai importantă companie italiană din sectorul băuturilor răcoritoare, cu o gamă variată de ape minerale, băuturi non-alcoolice, răcoritoare și ceaiuri. În calitate de producător italian de top în sectorul apei minerale, Sanpellegrino S.p.A. s-a angajat, cu pasiune, în demararea unor acțiuni de responsabilitate socială care să asigure viitorul acestei resurse indispensabile.

Pentru mai multe informații, accesați www.sanpellegrino.com și www.facebook.com/SanPellegrino/.

Despre Ana Roš

Ana Roš a câștigat titlul de Cea mai bună femeie chef în 2017 acordat de către World’s 50 Best Restaurants, iar restaurantul său, Hiša Franko, situat în Kobarid, Slovenia, se situează pe locul 38 în cadrul aceluiași top. Ana este un bucătar autodidact. Deși s-a pregătit intens pentru o carieră în diplomație, ea a decis împreună cu soțul ei să preia Hiša Franko, restaurantul părinților lui, schimbându-i pas cu pas direcția, odată cu perfecționarea stilului său culinar. Ana are o experiență deosebită în fine dining într-o țară care, la fel ca România, nu are tradiție în acest tip de gastronomie. Este însă dedicată și păstrării tradițiilor locale și respectării naturii prin lupta pe care o duce pentru salvarea speciilor pe cale de dispariție și a micilor producători locali de alimente.

Despre Alex Petricean

Timp de mai bine de trei ani, Alex Petricean a lucrat în cele mai bune restaurante din lume. El a explorat bucătăria nordică, învățând secretele și tehnicile acesteia în bucătăria restaurantului Geranium sau ca parte a echipei de cercetare a Noma 2.0, al doilea cel mai bun restaurant din lume. Călătoria sa l-a dus și pe alte continente, alăturându-se echipelor unor restaurante de top din America de Sud, cum ar fi Central și Quintonil. Odată ajuns acasă, Alex Petricean a început să se uite la gastronomia și tradițiile locale și și-a dezvoltat propriul stil de gătit, influențat de călătoriile sale culinare. În calitate de bucătar-șef al Maize, Alex a câștigat titlul de cel mai bun chef român al anului 2018 în ediția inaugurală a ghidului Gault & Millau, în timp ce Maize a devenit cel mai bine cotat restaurant din România în acel an. În mai 2019, Alex a început un nou capitol, de data aceasta pe cont propriu, prin deschiderea restaurantului NOUA, locul unde își propune să pună bucătăria românească într-o lumină aparte.

>