Breaking news

S-au ales cu dosare la poliție pentru că au descărcat muzică de pe DC++

40 de utilizatori ai rețelei DC++ s-au ales cu dosare la poliție după ce Asociaţia Industriei Muzicale din România(AIMR) a strâns, în luna iunie, probe împotriva celor 40 de internauţi.

vanatoare-de-utilizatori-dc_size1Potrivit articolului 139 din Legea nr. 8/1996, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 4 ani sau cu amendă punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţământul titularilor de drepturi”.

AIMR va trimite dosarele cu probe privindu-i pe cei care au partajat fişiere muzicale pe internet la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul fiecărui inspectorat judeţean de poliţie, pentru a se putea începe perchiziția la domiciliul celor 40 de utilizatori ai rețelei DC++.

Internauții in cauză sunt din București,  Miercurea Ciuc, Craiova, Sfântu Gheorghe, dar și din judeţele Cluj, Gorj, Neamţ, Vrancea, Giurgiu, Suceava, Botoşani şi Ilfov.

România conduce detaşat în topul 10 al ţărilor monitorizate de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), cu un număr de 913 hub-uri active în iulie 2010, fiind urmată, la mare distanţă, pe locul al doilea, de Italia, cu 526 de hub-uri. În top mai figurează Franţa, Rusia, Ungaria, Suedia, Finlanda, Polonia, pe locul al zecelea situându-se SUA, cu 143 de hub-uri monitorizate.