Breaking news

S-a surupat strada în zona Eroilor din cauza lucrărilor la metrou. 40 de persoane, evacuate

Situație fără precedent în București. O porțiune din asfalt s-a surupat sâmbătă, în zona Eroilor din cauza lucrărilor efectuate în subteran la stația de metrou. Autoritățile au evacuat de urgență 40 de persoane întrucât clădirile în care locuiesc sunt în pericol de prăbușire.

drum surupat la eroilorTraficul rutier pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari a fost închis, sâmbătă, din cauza surpării terenului ca urmare a lucrărilor efectuate pe Magistrala 5, în zona stației de metrou Eroilor.

Mai multe familii din imobilele din zona afectată au fost evacuate de pompieri întrucât există pericolul prăbușirii clădirilor.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, i-a convocat în această seară la sediul Ministerului Transporturilor pe reprezentanții Metrorex, ai constructorului, proiectantul, consultantul și firma de monitorizare a terenului și imobilelor din zonă. Aceștia i-au prezentat situația din teren și măsurile pe care le-au luat până acum, și mai ales măsurile care se impun în perioada imediat urmatoare.

Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei stației de metrou Eroilor în zona intersecției dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea în statie a utilajului TBM, s-au produs infiltrații cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanșat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton.

Fenomenul de tasare a continuat și astăzi, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantități suplimentare de beton (circa 120mc), s-au executat lucrări de stopare a infiltraților prin etanșarea bazei  utilajului.

Specialiști din cadrul Metrorex precum și constructorul monitorizează 24 din 24 de ore, prin măsurători specifice evoluția tasărilor.

Constructorul susține că tendința tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată.

În duminică dimineaţă va avea loc o sedinţă de urgenţă la Primărie la care participă reprezentanţi ai Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Primăria Capitalei se arăta că traficul a fost închisă, sâmbătă la prânz, pe bulevardul Eroilor, între strada Carol Davila si Pod Eroilor, şi pe bulevardul Eroilor Sanitari, între strada Carol Davila şi Piaţa Operei, după ce incidentul a fost semnalat de constructorul care face lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex.

Circulaţia în zonă a fost deviată pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe şoseaua Pandurilor- Calea 13 Septembrie sau şoseaua Geniului – şoseaua Cotroceni, iar pe sensul spre cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe Splaiul Independenţei- şoseaua Cotroceni- şoseaua Geniului sau şoseaua Cotroceni-bulevardul Iuliu Maniu- bulevardul Vasile Milea.

În prezent, în zona respectivă se află reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratului de Stat în Construcţii, Poliţiei Rutiere, dar şi ai Poliţiei Locale şi ai Jandarmeriei. De asemenea, în zonă s-au mobilizat echipele de intervenţie ale companiilor de utilităţi pentru a oferi asistenţă tehnică şi de intervenţie.

carosabil surupat eroilor

>