Breaking news

S-a ales cu dosar penal pentru că a mituit un poliţist cu 200 de euro în Ajunul Crăciunului

Un tânăr din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj, a fost prins în flagrant în timp ce mituia un agent de poliţie, cu 200 euro pentru a-l determina să nu-i reţină permisul de conducere pentru depăşirea limitei de viteză.

Pentru că nu a fost cuminte, un tânăr a primit în Ajunul Crăciunului, un dosar penal pentru dare de mită.

În data de 24.12.2019, ofiţerii Direcției Generale Anticorpție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au procedat la prinderea în flagrant a unui tânăr, cu ocazia oferirii sumei de 200 euro unui echipaj de poliţie rutieră, pentru a nu i se reţine permisul de conducere auto pentru depăşirea vitezei legale în localitate. În fapt, doi agenți de poliție rutieră din cadrul Poliţiei oraş Filiaşi – Compartimentul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, în oraşul Filiaşi, jud. Dolj, un tânăr care conducea un autoturism cu viteza de 114 km/oră pe o porţiune de drum cu limita de 50 km/oră şi care, pentru a nu i se reţine permisul de conducere auto, a oferit suma de 200 euro.  Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, au anunţat şeful ierahic care a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupție Dolj şi au continuat întocmirea actelor de constatare a contravenţiei„, se arată DGA.

Tânărul a fost prinsă în flagrant imediat după ce a dat suma de 200 euro polițiștilor, fiind condusă ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. După audiere, procurorul a dispus reținerea petru 24 de ore iar în ziua de 25 decembrie, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, instanța luând măsura controlului judiciar pentru 30 de zile.